Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Sretni ljudi Filipa Peruzovića osvojio glavnu nagradu Agore (WIP), industrijskog djela festivala u Solunu

Projekt dugometražnog igranog filma Sretni ljudi redatelja i scenarista Filipa Peruzovića, scenaristice Nikoline Bogdanović i producentice Tene Gojić osvojio je glavnu nagradu sekcije Work in Progress industrijskog djela festivala u Solunu, Agora. 

Nagrada (Authorwave Post-production Award) je projektu Sretni ljudi pripala zbog “zrelosti redateljske izvedbe, samouvjerene koreografije pojedinih scena i autentičnosti kojom je prikazan kompleksan odnos glavnih likova”.

Nagradu je dodjelio tročlani žiri sekcije Work in Progress, u sastavu: Rémi Bigot (Critics’ Week), Anna Germanidi (Modern Films) i Markéta Šantrochová (Češki filmski centar). 

Projekt Sretni ljudi redatelja i scenarista Filipa Peruzovića, scenaristice Nikoline Bogdanović i producentice Tene Gojić dugometražni je igrani film čija priča prati Nikolu i njegovu sestru iz inozemstva Sašu, koji nakon majčinog sprovoda provode vikend raspremajući kuću u kojoj su odrasli. U tome ih prate sparina, životinjice i teške riječi. 

U glavnim ulogama su Nina Violić i Filip Šovagović, direktor fotografije je Tomislav Sutlar, scenograf Dino Topolnjak, kostimografkinja Nikolina Bogdanović, slikarica maske Iva Kurobasa, montažerka slike Iva Ivan, montažer zvuka Ivan Zelić, a izvršni producent Ivan Glebov.

Projekt je nastao uz potporu HAVC-a i Hrvatske radiotelevizije. Sniman je u srpnju ove godine na području Zagrebačke županije, a trenutačno se nalazi u fazi postprodukcije.

Agora je sajam koji pruža prilku kreativnim timovima iz Jugoistočne Europe, Mediterana i Crnomorske regije da prezetiraju svoje filmove potencijalnim finacijerima, prodajnim agentima, distributerima i festivalskim selektorima.

Međunarodni filmski festival u Solunu (Thessaloniki International Film Festival) jedan je od najstarijih u Europi. Osnovan je 1959. godine i jedno je od najvažnijih mjesta za promociju regionalnih kinematografija. Ovogodišnje, 64. izdanje, održavalo se od 2. do 12. studenog.

Naslovna fotografija: Tena Gojić, Filip Peruzović na sajmu Agora

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.