Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Sitni lopovi Mate Ugrina na Torino Script Labu

Sitni lopovi jedan je od 20 projekata odabranih za sudjelovanje na scenarističkoj radionici Torino Film Laba (Torino Script Lab), koja će se tijekom idućih devet mjeseci odvijati u hibridnom izdanju. Program je namijenjen scenaristima i redateljima s projektima u ranoj fazi razvoja, a završava prezentacijom u okviru platforme Torino Film Lab Meeting Event u studenom ove godine. 

Sitni lopovi je projekt debitantskog dugometražnog igranog filma redatelja Mate Ugrina koji se razvija pod okriljem njemačke produkcijske kuće Fünferfilm, s koproducentima iz Francuske (In The Cut) i Hrvatske (UO Kadromat). Hrvatski koproducenti su Daria Blažević i Mate Ugrin. Projekt će se snimati u Hrvatskoj i bit će na hrvatskom jeziku. 

Budući film prati Rija, samozatajnog mladića iz središnje Istre koji živi od sezonskih poslova u turizmu i sitnih krađa u odmaralištima na obali. Njegovu svakodnevicu prekida Andrea, sezonska radnica podrijetlom iz Srbije.

Projekt Sitni lopovi do sada je predstavljen na koprodukcijskom forumu When East Meets West 2022, gdje je osvojio glavnu nagradu, kao i na produkcijskoj radionici EAVE 2022. Film se razvija uz podršku HAVC-a i hamburškog filmskog centra (razvoj scenarija).

Radionica Torino Script Lab, koja je dio programa Torino Film Lab, namijenjena je scenaristima i redateljima iz cijelog svijeta koji razvijaju scenarij za dugometražni igrani film. Za sudjelovanje na radionici prijavilo se 445 filmaša, a odabrano ih je 27, iz 21 zemlje. Na Script Labu razvijat će se 20 projekata koje će mentorirati međunarodno priznati scenaristički savjetnici.

Ovogodišnje izdanje sastoji se rezidencijskih aktivnosti (Njemačka, Finska i Italija) te tri online modula. Vrhunac programa označit će prezentacija projekata na industrijskom događaju Torino Film Lab Meeting Event u studenom ove godine. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.