Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Sedmo nebo Jasne Nanut na Connecting Cottbusu 2022.

Projekt debitantskog dugometražnog igranog filma Sedmo nebo redateljice Jasne Nanut i producenta Hrvoja Osvadića, koji nastaje u produkciji tvrtke Petnaesta umjetnost, predstavit će se u sekciji Work in Progress koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus, koji se odvija u sklopu Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. Osim toga, u pitching sekciji (cocoPitch) predstavlja se crnogroski projekt Požari čija je koproducentica Vanja Sremac (Terminal 3). 

Sedmo nebo je komedija čija je radnja smještena u Zagreb i Daruvar te se bavi smiješnom stranom krize srednjih godina. U središtu priče je čovjek razapet između dvije žene, djece, kilaže, posla, psa i povišenog tlaka, i sve se više zapliće u mrežu vlastitih previsokih očekivanja. 

Scenarij koji je prošao razvojne radionice MEDIA Creative Europe - Project Development Workshop i Moj prvi scenarij - Zagreb Film Festival potpisuju Jasna Nanut i Hrvoje Osvadić, koji je ujedno i producent filma (Petnaesta umjetnost).

Glavne uloge igraju Krešimir Mikić, Iva Jerković i Iva Mihalić dok u ostalim zapaženim ulogama nastupaju Nikša Butijer, Dejan Aćimović, Jerko Marčić i Petar Ćiritović. Direktor fotografije filma je Tomislav Sutlar.

Film je, između ostalog, sufinanciran sredstvima HAVC-a u svim fazama razvoja uključujući proizvodnju, HRT-a i Društva hrvatskih filmskih redatelja (razvoj scenarija). 

Za sekciju Work in Progress (cocoWIP) odabrano je samo šest projekata u fazi produkcije ili postprodukcije.  Događaj je rezerviran je za producente, prodajne agente, distributere i druge stručnjaka iz industrije. 

Osim toga, na koprodukcijskom sajmu Connecting Cottbus, kroz pitching sekciju (cocoPitch) predstavit će se projekt Požari redatelja Nikole Ljuce i producentice Bojane Radulović, crnogorske produkcijske kuće Code Blue Production. 

Život perspektivne atletičarke Ane (17) poremećen je jer njena smrtno bolesna, patrijarhalna baka stiže u njihovu obiteljsku kuću, usred krize srednjih godina njenih roditelja. Sve troje pronalaze spas u Aninom misterioznom, zgodnom rukometnom treneru. Za vrijeme tri vrela ljetna dana, u gradu okruženom požarima, uslijedit će opsesija, špijunske igre i obiteljska kriza.

Projekt nastaje u koprodukciji, između ostalog, i hrvatskog Terminala 3, koproducentice Vanje Sremac

Na cocoPitchu ove godine sudjeluje 13 projekata u fazi razvoja, a popis svih projekata koji sudjeluju na sajmu Connecting Cottbus možete pogledati ovdje. Projekti iz pitching sekcije imat će priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju.

Connecting Cottbus, koji se ove godine odvija 24. put, filmski je sajam namijenjen predstavljanju projekata čiji su autori iz istočne Europe, odnosno projektima koji su na neki drugi način vezani za to područje. Od 9. do 11. studenog, Connecting Cottbus će publici, potencijalnim partnerima i agentima prodaje predstaviti nove dugometražne filmske projekte u fazi razvoja i fazi proizvodnje

Festival u Cottbusu osnovan je 1991. godine i smatra se jednom od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu. Više o festivalu, koji se održava od 8. do 13. studenog, pronađite na službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.