Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Ostavi vrata otvorena Judite Gamulin uvršten u selekciju CineMart programa u Rotterdamu

Na 39. izdanju CineMarta sudjeluje ukupno 28 filmskih projekata, a koprodukcijski sajam održat će se online od 30. siječnja do 2. veljače iduće godine. Redateljica Judita Gamulin svoj debitanstki dugometražni igrani film Ostavi vrata otvorena trenutno razvija na rezidenciji Cinéfondation u Parizu. 

Voditeljica CineMarta Inke Van Loocke povodom objave selekcije izjavila je kako "Trenutne okolnosti u kojima filmaši i producenti moraju financirati i promovirati svoja djela iziskuju snažnu platformu koja se može lako prilagoditi i njegovati važne veze i poznanstva. Takva platforma upravo je CineMart, uz čiju će potporu odabrani projekti biti spremni na sljedeće korake u svom razvoju.

Projekt Ostavi vrata otvorena razvijao se putem radionica First Films First Goethe instituta, a prezentiran je na Sofia Meetings industrijskoj platformi 2020. godine te na Midpoint Feature Launch 2021. nakon kojeg je i javno predstavljen na festivalu u Karlovim Varima u sklopu programa Eastern Promises. Producentica filma je Rea Rajčić iz Eclectice. 

Film je u fazi razvoja scenarija pa kasnije i projekta podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ostavi vrata otvorena je humorna drama. Priča prati četiri različite obitelji tijekom jednog dana, koje u širem ili užem sastavu dolaze u Ikeu u Zagrebu u nadi da će preuređenjem doma preurediti svoje živote. No, u krcatoj, klaustrofobičnoj Ikei pratimo pojavu da mjesta na koja ljudi dolaze u želji da srede svoj stambeni prostor, najčešće dovode do apsolutne uneređenosti njihovih privatnih odnosa.

CineMart će se odvijati isključivo online od 30. siječnja 2022. godine, a nagrade najboljim projektima bit će dodijeljene 2. veljače. Program CineMart odvija se paralelno s Međunarodnim filmskim festivalom u Rotterdamu koji je jedan od najvećih i najutjecajnijih filmskih festivala te određuje buduće filmske trendove i otkriva filmaše na koje treba obratiti pažnju. Festival se održava od 26. siječnja do 6. veljače iduće godine. 

Sve ostale detalje i popis svih odabranih projekata ovogodišnjeg CineMarta potražite na ovoj poveznici

Naslovna fotografija: Judita Gamulin i Rea Rajčić 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.