Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Noćni valovi Filipa Herakovića na Connecting Cottbusu 2023.

Projekt dugometražnog igranog filma Noćni valovi redatelja Filipa Herakovića i producenata Tamare Babun i Matije Drnikovića iz kuće Wolfgang&Dolly, predstavit će se u sekciji cocoPitch koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus, koji se odvija u sklopu Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu. 

Noćni valovi su dugometražni igrani film o Toniju, vozaču taksija koji istražuje sudbinu mlade danske turistkinje koja netragom nestaje nakon što joj on otkaže vožnju. Kroz pokušaje da odškrine djeliće njenog identiteta, preispituje vlastite osjećaje krivnje, ali i pitanja osobne potrebe za pripadanjem. Redatelj Filip Heraković je za projekt napisao i scenarij.

Film nastaje pod okriljem kuće Wolfgang&Dolly, a producenti su Tamara Babun i Matija Drniković, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (razvoj scenarija) te je podržan u okviru Mini Slate potpore potprograma MEDIA Kreativne Europe koju je dobila produkcijska kuća Wolfgang i Dolly. 

Projekt je Heraković ranije razvijao u sklopu programa First Films First Goethe Instituta.

Redateljev dugometražni igrani prvijenac, Pelikan, trenutno je u kinodistribuciji diljem zemlje, a njegov festivalski život "okrunjen" je, između ostalog, posebnom nagradom žirija za režiju na prestižnom filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu. 

Na cocoPitchu ove godine sudjeluje 13 projekata u fazi razvoja, a popis svih projekata koji sudjeluju na sajmu Connecting Cottbus možete pogledati ovdje. Projekti iz pitching sekcije imat će priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju. Jedna od nagrada je i pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC Project Development Award), a podrazumijeva 5 tisuća eura za daljnji razvoj projekta. 

"Stilski spektar projekta u ovogodišnjem izdanju cocoPitcha je uistinu raznolik: od magičnog realizma, političke alegorije, drame i dramedyja. Neki protagonisti se bore sa svojom obiteljskom poviješću i osobnim identitetom, dok se drugi moraju snaći u duboko izmijenjenoj okolini," opisana je selekcija cocoPitcha. 

Connecting Cottbus, koji se ove godine odvija 25. put, filmski je sajam namijenjen predstavljanju projekata čiji su autori iz istočne Europe, odnosno projektima koji su na neki drugi način vezani za to područje. Od 8. do 10. studenog, Connecting Cottbus će publici, potencijalnim partnerima i agentima prodaje predstaviti nove dugometražne filmske projekte u fazi razvoja i fazi proizvodnje

Festival u Cottbusu osnovan je 1991. godine i smatra se jednom od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu. Više o festivalu, koji se održava od 7. do 12. studenog, pronađite na službenoj stranici

Naslovna fotografija: Filip Heraković

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.