Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Mali Tesla i kradljivci ideja nagrađen na dječjem filmskom forumu u Varšavi

Dugometražni igrani film za djecu redatelja Petra Oreškovića Mali Tesla i kradljivci ideja čiji je razvoj scenarija i projekta sufinancirao HAVC u glavnom je gradu Poljske nagrađen novčanom nagradom u iznosu od oko 14 000 eura. Nagrada je namijenjena postprodukciji filma. 

Mali Tesla i kradljivci ideja dugometražni je film za djecu redatelja Petra Oreškovića, koji uz Vanju Obad potpisuje i scenarij. Producenti su Siniša Juričić i Matija Drniković iz Nukleus filma u suradnji s tvrtkom Jaako Dobra Produkcija. Osim HAVC-a, financijsku podršku projektu u razvoju dali su i Kreativna Europa - MEDIA te RE-ACT. 

Ove godine za pitching na dječjem filmskom forumu u Varšavi odabrano je 28 projekata u razvoju. Riječ je o međunarodnom forumu koji je namijenjen filmovima i TV serijama za najmlađe, a cilj im je da filmski profesionalci iz Europe na jednom mjestu mogu razmijeniti ideje i iskustva te razviti novi sadržaj za djecu. Osim toga želja im je da se upravo u Varšavi dogodi spoj projekta s potencijalnim koproducentima, distributerima, prodajnim agentima, TV kućama i/ili filmskim fondovima. Ove godine projekti su se predstavljali pred više od 40 međunarodnih stručnjaka i preko 150 producenata, distributera i ostalih članova filmske industrije. Forum se u glavnom gradu Poljske održao od 26. do 28. rujna.

Redatelj i scenarist projekta Mali Tesla i kradljivci ideja, Petar Orešković završio je režiju na Akademiji dramske umjetnosti te je autor nekoliko kratkih filmova i dugometražnog igranog filma Simon čudotvorac te nekolicine dugometražnih dokumentarnih filmova. Radio je i na brojnim TV formatima – humorističnim serijama, dokumentarnim tv filmovima i drugim sadržajima.

Mali Tesla i kradljivci ideja film je o Nikoli Tesli koji želi stvoriti Zraku Sreće i usrećiti roditelje shrvane nedavnom smrću svog starijeg sina. U namjeri da ga spriječi, austrijski general unajmi dvojicu kradljivaca ideja. Nikola tada kreće u potjeru za kradljivcima i dolazi u dvorac u kojem general, uz pomoć uvrnutog znanstvenika, Teslinu ideju želi iskoristiti kako bi stvorio Zraku Smrti i zavladao Carstvom. Nikola će se morati odreći svoje plemenite ideje kako bi spasio svijet od uništenja.

Sve ostale informacije potražite na službenoj stranici Warsaw Kids Film Foruma.

Naslovna fotografija: Siniša Juričić i Petar Orešković u Varšavi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.