Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Jednog dana dogodit će se nešto (strašno) Dalije Dozet na koprodukcijskom forumu European Short Pitcha

Projekt kratkometražnog igranog filma Jednog dana dogodit će se nešto (strašno) scenaristice i redateljice Dalije Dozet te producentice Tamare Babun i producenta Matije Drnikovića (Wolfgang&Dolly) sudjeluje na koprodukcijskom forumu platforme European Short Pitch koji se odvija u francuskom Rennesu i online

Jednog dana dogodit će se nešto (strašno) priča je o Maši, čiju dnevnu rutinu i brigu o bolesnoj majci Milici te nasumične valove kreativnosti prekida iznenadna vijest o smrti nepoznatog muškarca. 

Scenaristica i redateljica projekta je Dalija Dozet. U filmu uloge nose Lana Meniga, Tanja Smoje, Sven Jakir i Vinko Kraljević. Direktor fotografije je Luka Matić, scenograf Denis Rubinić, a kostimografkinja je Katja Šunjić Kudin. Producenti su Tamara Babun i Matija Drniković (Wolfgang&Dolly). Projekt je potpomognut sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba. Osim na European Short Pitchu, projekt se predstavljao i na Euro Connectionu, u sklopu koprodukcijskog foruma kratkog filma za vrijeme trajanja filmskog sajma u Clermont-Ferrandu. Detalje o projektu možete pronaći i ovdje

Projekt Dalije Dozet jedan je od četiri naslova u fazi postprodukcije koji će se predstaviti na koprodukcijskom forumu, uz još 12 projekata u fazi razvoja. Filmaši će na forumu dobiti priliku pronaći koprodukcijskog partnera, završiti projekt i promovirati ga na europskog razini. 

Popis projekta koji će sudjelovati na koprodukcijskom forumu možete pronaći ovdje

European Short Pitch je scenaristički projekt europske mreže udruga mladih filmskih profesionalaca Nisi Masa, usmjeren ka promociji europskih kratkometražnih koprodukcija. U svom sadržaju European Short Pitch kombinira scenarističke radionice, online sastanke i koprodukcijski forum za europske scenariste i filmske profesionalce. Cilj radionice je promovirati mlade europske talente i dati im priliku da svoje projekte razviju i predstave u profesionalnim uvjetima te poticati ekonomsku održivost i vidljivost europskog kratkometražnog filma.

Koprodukcijski forum odvija se od 9 do 15. veljače. Prvi dio (9. - 10. 2.) održavao se u francuskom gradu Rennes, u sklopu Filmskog festivala Travelling, a drugi dio (13. - 15. 2.) održava se online. Događaj će završiti finalnim pitchom i jedan-na-jedan sastancima sa stručnjacima iz industrije. Projekti u završnoj fazi koji sudjeluju na forumu natječu se i za tri nagrade (Music & Cinema Award, Distribution Award i Mastering-in-kind Award) Cjelokupni program ESP-a završava 18. veljače. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.