Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Godina prođe, dan nikako Renate Lučić nagrađen na radionici Ex Oriente Film 

Projekt dugometražnog dokumentarnog filma redateljice Renate Lučić i producentice Tamare Babun (Wolfgang&Dolly) osvojio je Ex Oriente Fine Cut nagradu na upravo završenom programu usavršavanja Ex Oriente Film. 

Nagrada Ex Oriente Fine Cut Award dodjeljuje se u sklopu platforme na East Doc Forumu (East Doc Platfrom), koja je poprište posljednjeg pitchinga selektiranih projekata pred vodećim svjetskim decision makerima.

Nagrada podrazumijeva konzultacije s etabliranim montažerom u vrijednosti od 3 000 eura. 

Projekt dugometražnog dokumentarnog filma Godina prođe, dan nikako redateljice Renate Lučić nastaje u produkciji kuće Wolfgang&Dolly. Producentica je Tamara Babun, a izvršni producent Matija Drniković. U filmu autorica prati svakodnevicu svog oca Tomislava i njegovog najboljeg prijatelja Jose. Tomislava i Josu, kao i brojne njihove prijatelje, supruge su napustile zbog odlaska na rad u Austriju i Njemačku, gdje su nakon nekog vremena započele potpuno nove živote. Renata se okreće napuštenima kako bi razumjela zašto iz njenog sela odlaze sve žene, uključujući i nju. 

Projekt je podržao Hrvatski audiovizualni centar u fazi razvoja i proizvodnje, a dovršetak filma očekuje se na jesen 2022. godine. 

Ex Oriente Film je program usavršavanja namijenjen stručnim timovima redatelja i producenata iz Europe s ciljem pružanja pomoći u vođenju i usmjeravanju razvoja te sufinanciranja kreativnih dokumentarnih filmova, ponajprije s područja srednje i istočne Europe. 

Godina prođe, dan nikako jedan je od 12 projekata koji su sudjelovali na radionici Ex Oriente Film, od 108 prijavljenih. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.