Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Djevojka koja se nije bojala medvjeda Lee Vučko na CEE Animation Forumu

Među 49 projekata koji će sudjelovati na 10. izdanju CEE Animation Foruma je i jedan hrvatski. Riječ je o projektu kratkometražnog animiranog filma Djevojka koja se nije bojala medvjeda hrvatske autorice Lee Vučko i producentice Maje Zupanc iz Slovenije (Invida). Forum se odvija u hibridnom formatu. Pitching natjecanje se održava u češkom Plzeňu 2. i 3. listopada, a jedan na jedan sastanaci odvijaju se online, 4. listopada.

Na desetom izdanju CEE Animation Foruma prikazat će se čak 49 animiranih projekata svih formata unutar četiri kategorije - igrani filmovi, serije/TV specijali, kratki te studentski filmovi. Među odabranim projektima svoje je mjesto zauzeo i petominutni kratki film Djevojka koja se nije bojala medvjeda hrvatske redateljice Lee Vučko i producentice Maje Zupanc (Invida, Slovenija) - feministički vestern o neustrašivoj djevojci koja se mora suočiti s čudovištem koje nije očekivala. Popis svih odobrenih projekata i njihove detaljne opise možete pronaći na poveznici Popis odobrenih projekata CEE Animation 2022.

CEE Animation Forum vodeći je regionalni događaj za predstavljanje, financiranje i koprodukciju animiranog filma, a primarni mu je cilj na jednome mjestu okupiti autore, producente i važne donositelje odluka iz industrije animacije. Osim toga, Forum je fokusiran na izgradnju snažne zajednice s ciljem pružanja podrške projektima, poticanja cirkulacije radova, kreativnih ideja i stvaranja novih partnerstava, povećanja medijske izloženosti odabranih projekata te njihovo promoviranje cijele godine, a ne samo tijekom događanja.

Cijeli program događanja možete pronaći na poveznici.

CEE Animation Forum podržao je Potprogram MEDIA Programa Kreativna Europa.

*Vijest je preuzeta sa stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.