Preskoči na glavni sadržaj

Projekt debitantskog dugometražnog filma Bojana Radanovića, Pushback, u programu usavršavanja MIDPOINT Feature Launch 2024.

Projekt debitantskog dugometražnog igranog filma Bojana Radanovića, Pushback, izabran je za sudjelovanje na jednogodišnjem programu usavršavanja MIDPOINT Feature Launch. Na usavršavanju devet odabranih projekata radit će, uz mentora, i odabrani savjetnici za scenarij (script consultant trainees), a jedan od njih je i hrvatski scenarist, Nikola Kuprešanin.

Budući film govori o odvjetnici Dariji (37) koja se, nakon pokretanja pravnog postupka protiv policije u ime nastradale migrantske obitelji, počinje suočavati sa svojim osobnim traumama. 

Pushback će biti dugometražni igrani prvijenac redatelja Bojana Radanovića, a producenti projekta su Sabina Krešić i Bojan Radanović. Projekt se razvija pod okriljem kuća Mehana i Rastika. 

Projekt je u fazi razvoja scenarija, pa kasnije i projekta podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Za ovogodišnje izdanje programa usavršavanja MIDPOINT Feature Launch odabrano je ukupno devet projekata, a cjelovit popis odabranih potražite na ovoj poveznici

Usporedno s MIDPOINT Feature Launch programom, traje i edukacijski program za savjetnike za scenarij (Script Consultancy Training). Program prima tek tri sudionika, a jedan od njih je hrvatski scenarist Nikola Kuprešanin. Sudionici će, uz mentora Gyula Gazdaga, raditi na usavršavanju projekata odabranih za MIDPOINT Feature Launch. 

MIDPOINT Feature Launch jedinstveni je edukacijski program namijenjen je timovima scenarista, redatelja i producenata koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film te onima koji započinju karijeru savjetnika na scenariju. Program traje godinu dana, počinje u ožujku, a sastoji se od četiri modula koji uključuju dvije rezidencijalne radionice, predstavljanje projekata i jednu povratnu sesiju. Program obuhvaća i pojedinačne online konzultacije nakon svake radionice. Svih devet projekata predstavit će se pitchingom u sklopu industrijske sekcije Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary gdje će onom najboljem biti dodijeljena i nagrada u iznosu od 10 000 eura. Osim toga, projekti koji sudjeluju u programu također su u utrci za Eurimagesovu nagradu za razvoj koprodukcijskih serija. 

Sve detalje o programu MIDPOINT Feature Launch pronađite na njihovoj službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.