Preskoči na glavni sadržaj

Projekt Bog neće pomoći Hane Jušić u programu Venice Production Bridge 

Projekt dugometražnog igranog filma redateljice Hane Jušić i producentice Ankice Jurić Tilić (Kinorama), Bog neće pomoći, jedan je od njih 27 koji sudjeluju na devetom izdanju koprodukcijskog sajma Venice Gap-Financing Market. Sajam je dio programa Venice Production Bridge, a odvijat će se od 2. do 4. rujna za vrijeme 79. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. 

Venice Gap-Financing Market namijenjen je producentima dugometražnog igranog ili dokumentarnog filma te imerzivnih projekata koji traže međunarodne partnere za zatvaranje financijske konstrukcije. Aktivnosti uključuju sastanke jedan-na-jedan s potencijalnim partnerima i financijerima za vrijeme 79. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, a preduvjet je da projekt već ima osigurano 70% sredstava (odnosno barem 30% u slučaju imerzivnih projekata).

Ove godine za sudjelovanje na sajmu prijavilo se 240 projekata, a odabrana su 63, od čega su 27 projekti dugometražnih igranih filmova. Jedan od njih je i Bog neće pomoći redateljice Hane Jušić i producentice Ankice Jurić Tilić (Kinorama).

Bog neće pomoći je priča smještena u početak prošlog stoljeća, u planinsku pastirsku zadrugu u koju nenadano dolazi Čileanka Teresa. Njen dolazak remeti dinamiku čvrsto strukturirane, izolirane zajednice pastira u koju se samo htjela uklopiti.

Projekt je razvijan u okviru programa Cinéfondtion la résidence canneskog filmskog festivala te u okviru TorinoFilmLab programa ScriptLab, a nagrađen je od regionalnog fonda Re-Act. Bog neće pomoći ima potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Hani Jušić ovo će biti drugi dugometražni igrani film nakon što je 2016. godine debitirala s filmom Ne gledaj mi u pijat koji je svjetsku premijeru imao u programu Dani autora (Giornate degli Autori) Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. Film je nakon toga prikazan na više od 150 filmskih festivala i nagrađen s više od 30 nagrada.

Kinorama će film proizvesti u koprodukciji s talijanskom kućom Rosamont. S Hanom će ponovo raditi njeni stalni suradnici, direktorica fotografije Jana Plećaš, montažer Jan Klemsche i kostimografkinja Katarina Pilić

Venice Gap-Financing Market odvijat će se od 2. do 4. rujna za vrijeme 79. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji (31. kolovoz do 10. rujna).

Neki od prijašnjih selektiranih projekata Venice Gap-Financing Marketa su i Quo Vadis, Aida? Jasmile Žbanić (dobitnik Europske nagrade 2021.; nominacija za Oscara u kategoriji najboljeg međunarodnog filma) te hrvatska manjinska koprodukcija Bog postoji, njeno ime je Petrunija Teone Strugar Mitevske (hrvatska producentica je Zdenka Gold, Spiritus movens; dobitnik LUX nagrade Europskog parlamenta 2019.). 

Više o sajmu Venice Gap-Financing Market možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.