Preskoči na glavni sadržaj

Programi hrvatske animacije na festivalu u Melbourneu

Ovogodišnji festival animiranog filma u Melbourneu (Melbourne Animation Film Festival) koji se održava od 22. do 26. lipnja predstavit će dva programa hrvatske animacije, i to jedan posvećen klasicima Zagreb filma te drugi posvećen novijoj hrvatskoj animaciji.


Direktor i selektor festivala u Melbourneu Malcolm Turner odabrao je reprezentativne filmove koji su označili hrvatsku animaciju nekad i danas, pa će se tako u programu klasika Zagreb filma naći filmovi Dušana Vukotića, Nedeljka Dragića, Borivoja Dovnikovića, Zdenka Gašparovića, Joška Marušića, Zlatka Grgića i Vatroslava Mimice, dok će u programu nove hrvatske animacije biti predstavljeni filmovi Simona Bogojevića Naratha, Veljka Popovića, Ane Hušman, Davora Međurečana i Marka Meštrovića, Branka Farca, Tomislava Gregla, Vjekoslava Živkovića, Stjepana Mihaljevića i Toma Jantola.

Festival animiranog filma u Melbournu najvažniji je australski festival animiranog filma, a na njemu će se u sljedećih tjedan dana osim filmova u konkurenciji, koji će ponuditi presjek najbolje recentne svjetske produkcije, prikazati i brojni zanimljivi i pažljivo odabrani popratni programi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.