Preskoči na glavni sadržaj

Program 'Liburnia uplovljava' ljetuje u Rovinju

Udruga LFF,  suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Grada Rovinja, u Kino Antonio Gandusio i u Ljetno kino u Rovinju donosi hrvatske dokumentarne filmove: Pusti Dobre, pusti (nagrada publike 16. Liburnia Film Festivala), Turizam! (najbolja montaža 14. Liburnia Film Festivala) i Da je meni ono što mi nije.

U ponedjeljak, 24. kolovoza, u Kinu Antonio Gandusio u 18.30 zakazana je prva projekcija dokumentarnih filmova koji na duhovit način bilježe život na hrvatskoj obali - Pusti Dobre, pusti redateljice Vlatke Vorkapić i Turizam! Tonćija Gaćine. Prvi film prati posadu broda vodnosca čije su zgode osvojile publiku 16. Liburnia Film Festivala, dok drugi film, prikazan na 14. LFF-u kada je dobio nagradu za najbolju montažu, prati na koji način se razvija turizam na hrvatskoj obali. Isti repertoar slijedi i u utorak, 25. kolovoza, u Ljetnom kinu s početkom u 21 sat. Sve projekcije su besplatne.

Tjedan dana kasnije, u ponedjeljak 31. kolovoza, u Kinu Antonio Gandusio u 19 sati prikazuje se film Da je meni ono što mi nije redateljice Višnje Skorin. Film prati život Sandre Jurak koja, nakon što su joj propali svi planovi, odlučuje ostvariti svoj san da postane pjevačica. Dan poslije, 1. rujna, istu projekciju možete gledati u Ljetnom kinu s početkom u 21 sat. Ulaz na obje projekcije je 15 kuna. 

Udruga LFF projekcije u Rovinju organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Grada Rovinja.

Program Liburnia uplovljava podržavaju Zaklada Kultura nova (program razvoja organizacije “Seciramo/dekodiramo stvarnost”), Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatski audiovizualni centar i Primorsko-goranska županija. 

Naslovne fotografije: scene iz filmova Pusti Dobre, pustiTurizam!Da je meni ono što mi nije

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.