Preskoči na glavni sadržaj

Program 'FROOOM! u budućnost' u Kinu Tuškanac

U subotu, 30. travnja od 10 do 15 sati u Kinu Tuškanac, Bacači Sjenki, CinEd program filmske edukacije i FROOOM! filmska škola za djecu i mlade predstavljaju slavlje dječjeg filma i filmskog stvaralaštva, program FROOOM! u budućnost. 

Program počinje u 10 sati, kada filmski klub Film Naopačke prikazuje dva posebna kratka filma iz CinEd kolekcije europskog filma, Povratak u školu i Malo svjetlo, posebna jer svijet oko sebe istražuju dječjim očima, ušima, osjetilima. Filmovi su snimljeni u različitim vremenima i na različitim kontinentima, u Francuskoj 1950-ih i suvremenom Dakaru, a razotkrivaju bogat unutarnji svijet odvažnih dječjih junaka. Na istraživanje filmova nakon projekcije posjetitelje će povesti filmska redateljica, snimateljica, edukatorica i roniteljica na dah, Bojana Burnać.

U 12 sati, uz voditelja Marija Kovača, redatelja, pisca, glumca, glazbenika i svjetski poznatog kvizaša, otvara se 8. Revija FROOOM! filmova. Mario će pristune upoznati s 40 filmskih uradaka mladih filmašica i filmaša iz Zagreba, Rijeke, Gradeca i Koprivnice nastalih kroz trideset radionica u 2021. godini. Ove igrane, dokumentarne i eksperimentalne filmove moći će se pogledati premijerno, prije nego krenu na svoj festivalski put. 

Filmovi FROOOM! filmske škole za djecu i mlade iz ranijih godina predstavljeni su i nagrađivani u 2021. godini na 17 domaćih i međunarodnih festivala; uglavnom na revijama dječjeg stvaralaštva, ali i profesionalnim festivalima. Na subotnjoj reviji filmovi se prikazuju u tri bloka. Ulaz na sve projekcije je besplatan i nije potrebna prethodna najava.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.