Preskoči na glavni sadržaj

Program filmova Hrvatsko proljeće u Beogradu u sklopu festivala Kratki metar

U sklopu 58. međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma Kratki metar u Beogradu, a koji počinje danas i traje do nedjelje, 3. travnja, čak osam kratkometražnih igranih i jedan dokumentarni hrvatski film bit će prikazani u sklopu posebnog programa Hrvatsko proljeće u Beogradu.

Tako će se na programu naći slijedeći filmovi: 9. ožujak, Rastanak i Sudbina broja 13 Irene Škorić, Harakiri djeca, Prljavi mali mjehurići i Pink Express Ivana Livakovića te Libertango i Pusti me da spavam Sare Hribar. Otvaranje festivala svečano će započeti svjetskom premijerom kratkometražnog igranog filma Rastanak 2 Irene Škorić, a radi se o nastavku njezinog međunarodno nagrađivanog kratkometražnog filma Rastanak.

Također, Irena Škorić predsjedavat će međunarodnim festivalskim žirijem, a uz nju članovi žirija su i Vladimir Blaževski, filmski redatelj, Milorad Glušica, direktor fotografije i profesor na beogradskom FDU, te španjolski redatelj Ventura Dural i Rainer Maria Koeppl, profesor filma na Bečkom sveučilištu .

Festival Kratki metar jedan je od najdugovječnijih filmskih festival u Srbiji.
 

Naslovna fotografija: prizor iz filma Rastanak 2

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.