Preskoči na glavni sadržaj

Proglašeni pobjednici 4. FUSE festivala

Festival igrano - eksperimentalnog filma FUSE - Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac zatvoren je u nedjelju, 16. svibnja, dodjelom ovogodišnjih nagrada u čak pet kategorija. 

Filmska montažerka Iva Gavrilović, mlada studentica Filmske i TV režije Sara Grgurić i mladi snimatelj, filmaš i član Kinokluba Karlovac Marko Kekić, kao članovi selekcijske komisije imali su težak zadatak od 341 prijavljenog filma odabrati filmove koji su uvršteni u natjecateljski program. 

U nedjelju 16. svibnja u 17 sati uslijedilo je zatvaranje festivala i dodjela ovogodišnjih nagrada. Na zatvaranju festivala proglašeni su dobitnici nagrada u pet kategorija, a žiri u tročlanom sastavu činili su: mlada filmska montažerka Sara Gregorić koja uz razne projekte vodi i radionice (npr. Radionicu montaže na Školi medijske kulture dr. Ante Peterlića), producent Vedran Šuvar, član Kinokluba Zagreb i autor Manifesta amaterskog filma te Ilija Barišić, diplomirani kroatist i povjesničar, autor knjige Filmska gramatika videoigara: modaliteti izlaganja novih medija za koju je dobio nagradu Ante Peterlić za filmsku publicistiku.

Čak tri filma dobila su posebno priznanje, a to su The Unheard autorice Valerie Vicente iz Meksika, Korijeni autora Stefana Tomića iz Srbije i Fernweh autora Loro Yent iz Argentine. Nagradu za najbolju fotografiju dobio je film as if nothing happened Ma. Sophia Sibal s Filipina. Nagradu za najbolju režiju osvojio je Tal Kronkop iz Izraela za film Frida. Nagradu za najbolju montažu osvojio je film El Triángulo del Fuego, redatelja Carlosa Leóna iz Gvatemale.

Ovogodišnji Grand Prix otišao je u Kinu redatelju Haomin Pengu za film Return to the Peach Blossom Wonderland.

Osim nagrada stručnog žirija, proglašena je i nagrada publike za korejski film Alchemical Botany autora Onyou Oh.

Kinoklub Karlovac organizira FUSE festival u partnerstvu sa Savezom udruga KAOPERATIVA, a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovac i Zaklada Kultura nova. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.