Preskoči na glavni sadržaj

Produžen rok za prikupljanje podataka za izradu kataloških i promotivnih publikacija (2022./2023.)

Hrvatski audiovizualni centar priprema Katalog hrvatskog filma za 2022. godinu, promotivne brošure o projektima u postprodukciji za 2023. godinu te online katalog hrvatskog filma na mrežnim stranicama HAVC-a. Publikacije će sadržavati podatke o novim produkcijama i koprodukcijama igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova, a bit će objavljene na hrvatskom i/ili na engleskom jeziku. Novi rok za prikupljanje podataka je ponedjeljak, 7. studenog 2022.

U svrhu promocije hrvatskog filma radit će se dvije vrste publikacija:

 1. Katalog hrvatskog filma za 2022. godinu  
Dvojezična publikacija koja će obuhvaćati hrvatske naslove premijerno prikazane u 2022. godini.

 2. Publikacije namijenjene filmovima u nastanku za 2022. godinu   
Brošure na engleskom jeziku u kojima će biti predstavljeni filmovi koji će biti završeni i/ili premijerno prikazani u prvoj polovici 2022. godine.

Rok za prikupljanje podataka je ponedjeljak, 7. studenog 2022.

Svrha ovih publikacija je da svim zainteresiranim profesionalcima iz industrije pruže kvalitetne i točne informacije o novim hrvatskim naslovima, zbog čega će u njima objavljeni podaci biti dostupni i na mrežnim stranicama HAVC-a, dok će se njihove tiskane inačice distribuirati na filmskim sajmovima na kojima će Centar biti prisutan tijekom 2023. godine, a za koje je najavljeno da će se održati. Prvi među njima su:

• Short Film Market (30. siječnja – 3. veljače 2023.) koji se održava u sklopu 44. Međunarodnog filmskog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu, Francuska (27. siječnja – 4. veljače 2022.)

• European Film Market (16. – 22. veljače 2023.) koji se održava u sklopu 71. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, Njemačka (16. – 26. veljače 2023.)

Unos podataka u Bazu AV djela Hrvatskog audiovizualnog centra vršit će se kroz Korisnički portal, kojemu se može pristupiti na ovoj poveznici. Samo podaci pristigli do navedenog roka bit će uvršteni u katalog. Pritužbe za netočnost ili izostanak informacija onih koji se nisu na vrijeme odazvali na ovaj poziv neće se uvažavati.

Postojeće korisnike ljubazno molimo da svoje dosadašnje unose pregledaju i ažuriraju. Zahtjev za otvaranje novog korisničkog računa molimo uputiti na katalog@havc.hr.

Po završetku prikupljanja informacija podaci koje dostavite biti će dostupni i na mrežnim stranicama HAVC-a u rubrici Katalog hrvatskih filmova odnosno Croatian Film CatalogueOnline primjerak publikacija bit će dostupan za preuzimanje i u PDF-formatu u rubrici Publikacije odnosno Publications. Također, napominjemo da uredništvo kataloga zadržava pravo prilagodbe pojedinih podataka.

U slučaju da naiđete na tehničke poteškoće prilikom ispunjavanja formulara u bazi, ljubazno vas molimo da se obratite na e-mail katalog@havc.hr.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.