Preskoči na glavni sadržaj

Produžen rok prijava na program obuke i umrežavanja montažera i dizajnera zvuka FOCUS

Poziv za prijave otvoren je do nedjelje, 6. svibnja. Dvanaest odabranih sudionika na svojim će projektima uz montažera i redatelja Dragana von Petrovića iz Srbije raditi i sa slovenskim dizajnerom zvuka Julijem Zornikom te dizajnerom zvuka iz Velike Britanije, Paulom Daviesom. Ove godine fokus je na filmskim montažerima i dizajnerima zvuka na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Sudionici će sudjelovati u četiri dana intenzivnih predavanja, razgovora, javnih prezentacija i pojedinačnih savjetovanja s trenerima. Opći cilj događaja je izravna razmjena znanja i iskustava 12 odabranih sudionika (po dvoje filmskih montažera i po dvoje dizajnera zvuka iz svake od zemalja) te polaganje temelja prekogranične koprodukcijske suradnje u bliskoj budućnosti. Događaj FOCUS ujedno će sudionicima omogućiti preispitivanje vlastite metode, učenje od etabliranih starijih kolega i javno predstavljanje vlastitih vizija kroz svoj rad pozvanim redateljima i producentima.

Tijekom programa svi će odabrani sudionici iz Hrvatske, Italije i Slovenije imati priliku učiti iz bogatog iskustva britanskog dizajnera zvuka Paula Davisa, koji je radio na mnogim dugometražnim igranim filmovima i televizijskim serijama. Osim njegovog masterclass predavanja, kroz program, koji se održava tijekom Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema, odabrane filmske montažere i dizajnere zvuka vodit će Dragan von Petrović iz Srbije i Julij Zornik iz Slovenije. Dragan von Petrović je montažer i redatelj nagrađivanih dokumentarnih i igranih filmova te jedan od osnivača udruženja DOKSERBIA. Julij Zornik je, pak, dizajner zvuka koji je radio na preko stotinu kratkih, igranih i dokumentarnih filmova. 

Dio FOCUS programa, uključujući i masterclass predavanja Paula Daviesa te redatelja i scenarista Ratija Onelija, otvoren je i svim ostalim posjetiteljima koji imaju PRO akreditaciju. 

Rok za prijavu produžen je do 6. svibnja 2018. Sudionike odabire odbor sastavljen od voditelja programa FOCUS i predstavnika struke, a izabrani sudionici će o odabiru biti obaviješteni e-poštom i javnom objavom do 18. svibnja. Program počinje u srijedu, 6. lipnja, a završava u subotu, 9. lipnja 2018. Sudjelovanje u programu FOCUS besplatno je za odabrane kandidate iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Trošak smještaja, obroka i festivalskih propusnica snose organizatori. Preduvjet je napredno služenje engleskim jezikom. 

Za prijavu je potrebno dostaviti sljedeće dokumente na engleskom jeziku na pro@isolacinema.org:

- Ispunjen obrazac za prijavu (dostupan u prilogu s desne strane teksta);
- Životopis;
- Motivacijsko pismo: Zašto želite sudjelovati u programu FOCUS? Najviše jedna stranica;
- Valjana poveznica (URL) koja vodi do odabrane filmografije.

Prijaviti se mogu filmski montažeri i dizajneri zvuka na početku karijere iz Hrvatske, Slovenije i Furlanije Julijske Krajine (Italija) koji su radili na najmanje dva kratka filma ili jednom dugometražnom. 

Program obuke i umrežavanja za filmske stručnjake na početku karijere iz Hrvatske, Italije i Slovenije: PRO Otok: FOCUS na filmske montažere i dizajnere zvuka u sklopu 14. izdanja Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema (Slovenija) održava se u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Audiovizualnim fondom Friuli-Venezia Giulia (Italija), Slovenskim filmskim centrom, zavodom Motovila / Deskom Kreativne Europe Slovenije, MEDIA Deskom Kreativne Europe Torina (Italija), MEDIA Deskom Kreativne Europe Hrvatske, Udruženjem stručnjaka za postprodukciju Slovenije i Školom za zvuk iz Velike Britanije. 

Prijavnica i svi ostali detalji o programu dostupni su u prilozima s desne strane teksta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.