Preskoči na glavni sadržaj

Produljen rok za prijavu scenarija na radionicu rekonstrukcije (remake) prvog hrvatskog igranog filma Brcko u Zagrebu

Kinoklub Zagreb poziva sve scenariste, scenariste-redatelje, kao i scenarističko-redateljske timove na naprednu radionicu rekonstrukcije (remake) prvog hrvatskog igranog filma Brcko u Zagrebu. Rok za prijavu scenarija produljen je do 15. veljače 2016. godine. 

Propozicije natječaja su: 
 
a) TEMA: 'Dolazak čovjeka iz male sredine u grad Zagreb'

Tema kontrasta ruralne i urbane sredine, te ljudi koji iz njih proizlaze, u suštini se može nazvati općim mjestom hrvatske kulturne tradicije. Od hrvatskog književnog realizma pa sve do komercijalnih televizijskih formata, taj je kontrast neprekidni izvor i humora, i karakterizacije likova, i prirode dramskih situacija. Zbog toga je fascinanatno da prvi hrvatski film Brcko u Zagrebu gotovo simbolički predviđa i današnju zaokupiranost provincijalizmom gotovo u svim medijskim oblicima.
 
U tom smislu, autori se pozivaju na promišljanje same teme, te načina na koji će se sadržajno postaviti prema ovom okviru, bilo da propituju klišeje, poigravaju se ikonografijom, ili 'cijepaju' karaktere u duhu psihološkog realizma. Tematska autoreferencijalnost nije uvjet prijavi, ali je otvorena kao mogućnost, kako bi se i tim meta elementom čitav omnibus zatvorio kao cjelina. Kako će svaka pojedinačna filmska priča biti dio veće cjeline, poželjno je odabrati jedan mogući segment navedene teme, odnosno 'Brckovog' dolaska i boravka u Zagrebu.

b) ŽANR: Komedija

Scenariji trebaju biti namijenjeni kratkom igranom filmu koji se barem djelomično može nazvati komedijom, bilo da se radi o slapsticku, ili o crnom humoru.

c) TRAJANJE: 10 do 20 minuta

d) PRODUKCIJA: 

Vrednuju se originalne ideje nezahtjevne produkcije. Autori se pozivaju na promišljanje priča koje su izvedbeno moguće u skromnijim financijskim uvjetima.

Prijave i pitanja na email: vjeran.vuk@gmail.com

Voditeljica razrade scenarija: Višnja Vukašinović; Voditeljica razrade redateljske koncepcije: Sonja Tarokić; Organizator radionice i programa: Vjeran Vukašinović

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.