Preskoči na glavni sadržaj

Produljen rok prijava za besplatnu KKZ-ovu Radionicu pisanja za film

Kinoklub Zagreb petu godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj dvomjesečne radionice je kroz niz vježbi pisanja razviti prijavljeni sinopsis u kvalitetan scenarij. Rok prijava produljen je do 8. listopada.

Radionica će se odvijati jednom tjedno u obliku deset dvosatnih sesija tijekom listopada i studenog. Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija bit će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati prema sugestijama mentorice i kolega.

Prijave za radionicu otvorene su do nedjelje 8. listopada. Zainteresirani trebaju poslati sinopsis za kratki igrani film te kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od radova treba imati između 2 000 i 3 000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova). Na osnovi pristiglih prijava bit će odabrano 6 do 7 polaznika radionice. Za vrijeme trajanja radionice polaznici će razvijati sinopsis s kojim su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni u skladu s individualnim sklonostima. Prijave se šalju na ovu e-mail adresu.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović.

Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) u večernjim satima.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.