Preskoči na glavni sadržaj

Prikazivanje godišnje produkcije VANIME i filmova nastalih u okviru 12. Ljetnih filmskih radionica

U srijedu, 10. kolovoza u kinu Galerija (Varaždin) s početkom u 18 sati bit će prikazana godišnja produkcija Filmsko-kreativnog studija VANIMA nastala tijekom školske godine 2015./2016., kao i filmovi nastali tijekom 12. Ljetnih filmskih radionica. 

Ukupno 16 animiranih filmova čiji su autori djeca i mladi, članovi VANIME, bit će prikazano javnosti. Čak je devet naslova iz prošlogodišnje produkcije ušlo u natjecateljski program 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja se održava u Makarskoj od 5. do 8. listopada. I ovogodišnji filmovi, koji će premijerno biti prikazani ovu srijedu, imat će priliku doživjeti još projekcija, s obzirom na to da VANIMA svake godine prijavljuje radove na filmske festivale diljem Hrvatske i svijeta.

Godišnje grupe za djecu i mlade održava Filmsko-kreativni studio VANIMA uz financijsku potporu Grada Varaždina i Hrvatskog audiovizualnog centra. VANIMA danas broji četrdesetak članova i ove godine slavi 30 godina postojanja.

Program će upotpuniti i dva naslova nastala tijekom 12. Ljetnih filmskih radionica – animirani film Lice od skice i igrani film Premijera. Besplatne radionice, na kojima je sudjelovalo tridesetak polaznika u dobi od 7 do 15 godina, održavale su se od 27. lipnja do 1. srpnja. Polaznici radionice animiranog filma su pod vodstvom VANIMAtora Dubravke Kalinić-Lebinec i Hrvoja Seleca savladali filmsku terminologiju i osnove fotografiranja, crtanja, animiranja i tehničke obrade. Oni stariji, polaznici radionice igranog filma, naučili su izrađivati filmske maske, scenarij, ali i osnove glume, snimanja i montaže. Voditelji radionice igranog filma bili su Denis Ostrošić iz Medijske družine 'Bapatuljak' iz Slatine i Velimir Rogina iz VANIME.

Ulaz na ovu jedinstvenu filmsku večer s početkom u 18 sati na adresi Gajeva 1 je besplatan. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.