Preskoči na glavni sadržaj

Prijavite svoje dokumentarne projekte na EastDoc Platform

Institut dokumentarnog filma, koji u suradnji s Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma u Jihlavi četvrti put organizira najveću profesionalnu manifestaciju za razvoj i podršku kreativnog autorskog dokumentarnog filma s područja srednje i istočne Europe - East Doc Platform, objavljuje poziv za prijavu dokumentarnih projekata u fazi razvoja / produkcije / postprodukcije. Institut dokumentarnog filma će uz organizaciju sastanaka, radionica, pitchinga, predavanja i drugih aktivnosti u okviru East Doc Platforme, po prvi put dodijeliti nagradu za najbolji projekt u fazi razvoja u visini od 7.500 €.

East Doc Platform će se održati od 2.– 8. ožujka 2015. u Pragu, a u sklopu nje će sudjelovati više od 350 profesionalaca, uključujući 70 televizijskih producenta (commissioning editor), distributera, prodajnih agenata, kupaca, predstavnika filmskih fondova i festivala, te 120 redatelja i producenata iz istočne i srednje Europe koji traže kreativnu, financijsku i distribucijsku podršku. Glavna novost ovogodišnjeg izdanja je nagrada East Doc Platforma u visini od 7.500 €, koja će biti dodijeljena najboljem dokumentarnom projektu u fazi razvoja. Svi izabrani projekti za East Doc Platform, a nalaze se u fazi razvoja, automatski se razmatraju kao kandidati za nagradu.

KAKVI PROJEKTI SE TRAŽE?
Za East European Forum i Project Market osobito se traže autorski dugometražni (52' ili duže) dokumentarni projekti koji su u razvoju, produkciji ili postprodukciji. Doc Tank traži socijalno angažirane dokumentarne projekte s transmedijskim (crossmedia) i campaign potencijalom. Sve aktivnosti su namijenjene za projekte s područja srednje i istočne Europe, ali i za projekte koji su tematski vezani za ovu regiju, a dolaze iz drugih krajeva Europe. Rok prijave je 1. prosinca 2014. godine.

EAST EUROPEAN FORUM čini petodnevna radionica i dvodnevna javna prezentacija (pitch), jedan-na-jedan sastanci i okrugli stolovi. East European Forum je regionalno predstavljanje dokumentarnih projekata međunarodnim TV producentima, prodajnim agentima, distributerima, kupcima i predstavnicima filmskih fondova i festivala.
Kapacitet: osam do deset projekata iz CEE regije u fazi razvoja, produkcije i postprodukcije
Fokus: umrežavanje, financiranje i promocija 
Jezik: engleski
Kada: Pitching Workshop, 2.– 6. ožujka 2015. / Pitching Forum, 7.– 8. ožujka 2015. 
Prijava: OVDJE

PROJECT MARKET je dvodnevni filmski market, baziran na unaprijed dogovorenim, individualnim (one-on-one) sastancima s akreditiranim filmskim profesionalcima.
(U sklopu Project Marketa nisu uračunati sudionici East European Foruma, kojima su posebno organizirani sastanci). Individualni sastanci se odvijaju s međunarodnim TV producentima, distributerima, prodajnim agentima, selektorima filmskih festivala.
Kapacitet: 25 projekata iz CEE regije u fazi razvoja, produkcije i postprodukcije
Fokus: umrežavanje, financiranje i distribucija 
Kada: 5. - 6. ožujka 2015. 
Prijava: OVDJE 

DOC TANK je trodnevni laboratorij za razvoj socijalno angažiranih dokumentarnih projekta s transmedijskim (crossmedia) i campaign potencijalom. Doc Tank projekti imat će organizirane individualne sastanke s filmskim profesionalcima u okviru Project Marketa.
Kapacitet: 5 projekata iz CEE regije u fazi razvoja, produkcije i postprodukcije
Fokus: financiranje, dalja realizacija projekta i promocija 
Kada: 4.– 6. ožujka 2015. 
Prijava: OVDJE

KONTAKT: 
East European Forum – Veronika Lišková: veronika@dokweb.net
Project Market – Maša Marković: masa@dokweb.net
Doc Tank - Miriam Ryndová: miriam@dokweb.net

Naslovna fotografija preuzeta je sa stranice dokweb.net 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.