Preskoči na glavni sadržaj

Prijavite se na razvojni program za scenariste ScripTeast

ScripTeast - razvojni program za scenariste
Mjesto i vrijeme održavanja: Poljska, Berlin, Cannes, rujan 2013. - svibanj 2014.
Rok za prijavu: 31. 07. 2013.
Službena stranica: www.scripteast.pl
Kontakt: info@scripteast.pl

ScripTeast je scenaristički razvojni program koji organizira Independent Film Foundation sa sjedištem u Varšavi. Iako pravo sudjelovanja imaju sve zemlje članice Programa MEDIA, prednost imaju zemlje srednje i istočne Europe – Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija.

Među svim prijavljenima organizator odabire 12 scenarija dugometražnih igranih filmova (završenih ili u završnoj fazi) koji onda prolaze kroz seriju radionica i kroz intenzivan stručno nadziran rad kako bi se približili ukusima međunarodne publike i tako pripremili za širu distribuciju.

Program se održava kroz tri glavne sesije  –  prva je u rujnu ili listopadu u Poljskoj, druga u veljači tijekom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, a treća u svibnju 2014. na Filmskom festivalu u Cannesu gdje će autor/ica najboljeg scenarija osvojiti nagradu Krzysztof Kieslowsky i iznos od 10,000 EUR.

Polaznici iza sebe moraju imati barem jedan realizirani dugometražni filmski odnosno TV projekt ili opsežno redateljsko, spisateljsko ili novinarsko iskustvo. Scenariji kojima se prijavljuju u isto vrijeme ne smiju biti prijavljeni na nijedan drugi program za razvoj scenarija. Radni jezik radionice je engleski. Kotizacija iznosi 500 €, a organizator osigurava dvije stipendije.

Rok za prijavu je 31. srpnja 2013. Naknada za prijavu se ne naplaćuje.

Detalje o prijavama i prijavnicu moguće je pronaći na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.