Preskoči na glavni sadržaj

Prijavite se na radionicu filmske kritike i radionicu pitchinga na Danima hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma po prvi puta ove godine organiziraju dvije radionice: radionicu filmske kritike koja će se održati pod vodstvom vrsne filmske kritičarke Višnje Vukašinović te radionicu pitchinga koju će voditi njemačka producentica Roshanak Behesht Nedjad.

Radionicu filmske kritike organiziraju Hrvatsko društvo filmskih kritičara, Hrvatski filmski ljetopis, Dani hrvatskog filma i udruga Lanterna Magica, a rok za prijavu je 30. ožujka 2015. Spomenuta radionica održat će se pod vodstvom vrsne filmske kritičarke Višnje Vukašinović od 22. do 26. travnja u maloj dvorani kina Tuškanac. Polaznici će biti upoznati s osnovnim postulatima filmske kritike, a uz teorijsku poduku uključit će gledanje i analizu filmova iz natjecateljskog programa te pisanje kritičkih i/ili esejističkih tekstova o njima. Najbolji rad bit će objavljen u Hrvatskom filmskom ljetopisu, a autor simbolično nagrađen. 

Pozivaju se svi zainteresirani da pošalju osobne podatke i kontakt te kreativno napisani životopis na e-mail adresu vukasinovic.visnja@gmail.com

Radionica pitchinga pod nazivom „Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište“ organizira se u suradnji Dana hrvatskog filma i Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA, a vodit će je ugledna njemačka filmska producentica Roshanak Behesht Nedjad. Radionica se održava od 23. do 26. travnja 2015. u maloj dvorani kina Tuškanac, a prijave traju do 3. travnja 2015. Službeni je jezik radionice engleski, a radionica je za polaznike besplatna.

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, ponajprije redateljima i scenaristima koji mogu sudjelovati u radionici sa svojim kratkometražnim igranim ili dokumentarnim projektima samostalno ili u timovima s producentom. Za sudjelovanje u radionici bit će odabrano 10 projekata, a dio sudionika radionice bit će polaznici šestomjesečne Palunkove radionice Scenaristički klub koja je trenutno u tijeku. Posljednjega dana festivala, koji je ujedno posljednji dan radionice, održat će se i finalni pitching forum svih sudionika radionice, tijekom kojega će mladi scenaristi i redatelji imati priliku predstaviti svoje projekte vodećim hrvatskim producentima, predstavnicima HAVC-a, televizijama te distributerima.

Detalje o potrebnoj dokumentaciji za prijavu potražite na ovom linku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.