Preskoči na glavni sadržaj

Prijavite se na radionice u okviru Festivala židovskog filma i ETNOFILm festivala

Međunarodna filmska radionica International Talent Workshop / Zagreb, 16. - 25. 5. 2013.
Međunarodna filmska radionica i šestu godinu zaredom otvara vrata perspektivnim mladim filmašima iz cijeloga svijeta. Natječaj je otvoren do 17. ožujka za scenariste, redatelje, snimatelje, montažere i dizajnere zvuka.

Međunarodna filmska radionica International Talent Workshop je edukativno - praktični filmski program namijenjen mladim studentima filma iz čitavoga svijeta. Organizator ITW-a je udruga Festival suvremenog židovskog filma, predvođena počasnim predsjednikom i dvostrukim dobitnikom nagrade Oscar, gospodinom Brankom Lustigom.

Desetero polaznika, podijeljenih u dvije grupe, prolaze kroz teorijski i praktični dio radionice vođeni od strane istaknutih stručnih predavača i mentora, hrvatskih i stranih, koji im pomažu i usmjeravaju ih ka realizaciji dvaju kratkometražnih filmova. Šesto izdanje ITW-a bit će održano od 16. do 25. svibnja 2013. u Zagrebu.

Sve informacije vezane uz radionicu i natječaje te same formulare za prijavu možete pronaći na službenim stranicama.

Radionica Hipermedije s Peterom Biellom / MMC Rovinj, 22. - 24. 4. 2013.
Povodom petog izdanja ETNOFILm festivala etnografskog filma u organizaciji Etnografskog muzeja Istre održat će se radionica hipermedije pod vodstvom Petera Bielle, pionira na području hipermedije i profesora vizualne antropologije na San Francisco State University. Radionica će se fokusirati na nove digitalne tehnologije u vizualnoj antropologiji.

Peter Biella je među prvim antropolozima razvio hipermedijske projekate poput Maasai Interactive i Yanomamö Interactive. U okviru radionice Peter Biella će polaznicima dati uvid u svijet hipermedije kroz predavanja, praktične savjete i vježbe.

Radionica će polaznicima dati teorijski i metodološki uvid u hipermediju u vizualnoj antropologiji. Polaznici će također naučiti kako koristiti hipermediju kao alat u vlastitim istraživanjima te kako razviti vlastite hipermedijske projekte. Radionica je otvorena studentima antropologije i srodnih disciplina te zainteresiranim za vizualnu antropologiju te film. Dobrodošlo je predznanje iz vizualne antropologije (i drugih društvenih disciplina te filma).

Broj polaznika je ograničen na 20 osoba, a rok za prijavu je 15. ožujka 2013.
Sve informacije vezane uz radionicu moguće je pronaći na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.