Preskoči na glavni sadržaj

Prijavite se na Blankovu Filmsku školu!

Neprofitna udruga Blank_filmski inkubator organizira intenzivnu dvomjesečnu Filmsku školu za 12 polaznika koju će voditi nagrađivani hrvatski filmaši, a koja će se održavati od ožujka do svibnja u Zagrebu. Prijave se primaju do nedjelje, 10. ožujka.

Blankova filmska škola zamišljena je kao intenzivni dvomjesečni praktični program vođen od strane eminentnih mladih stručnjaka iz područja filmske djelatnosti. Nastavni program ponajviše se koncentrira na kratkometražni igrani i dokumentarni film. Program filmske škole je sveobuhvatan, što znači da će svaki polaznik proći sve faze stvaralačkog procesa, ne limitirajući se samo na jednu djelatnost. Škola kombinira teorijski i praktični pristup, što će polaznicima omogućiti da ad hoc primijene naučeno te da se osposobe za samostalno filmsko stvaranje. Na kraju će se proizvesti dva kratka filma, a najbolji scenariji razvijeni na filmskoj školi dobit će priliku da budu realizirani u Blankovoj profesionalnoj produkciji uz jaku mentorsku podršku.

Mentori filmske škole su nagrađivani romanopisac i dramatičar Tomislav Zajec te redateljica i scenaristica Hana Jušić (Terarij, Mušice, krpelji i pčele, scenarij za Zagonetnog dječaka) koji će držati scenarij, režiju će držati Sonja Tarokić (Ja sam svoj život posložila, Kurvo!), Dario Juričan (Imaš ti neku priču?, I, J, K, L) držat će uvod u kratkometražni igrani film, a Igor Bezinović (Blokada) uvod u dokumentarni film. Ostatak mentorske ekipe uključuje Daniela Bakotića (svjetlo i kamera), Luku Hrgovića (specijalni efekti) i Tonija Skorića (montaža).

Ispunjene prijavnice potrebno je poslati do 10. ožujka 2013. na e-mail info@blankzg.hr s naznakom za Filmsku školu.

Škola će se održavati subotom i nedjeljom između 11 i 17 sati, od 16. ožujka do 19. svibnja u Vlaškoj 69 u Zagrebu. Više podataka o programu škole i prijavnice pronađite na stranicama Filmske škole.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.