Preskoči na glavni sadržaj

Prijave za ZagrebDox Pro do 15. veljače

ZagrebDox Pro je petodnevni program koji objedinjuje analizu prijavljenih projekata, preporuke i sugestije za njihov daljnji razvoj. Program uključuje studije slučajeva, grupne i pojedinačne razgovore sa stručnjacima iz industrije, majstorska predavanja, posebne filmske projekcije i okrugle stolove. ​Rok za prijavu na ZagrebDox Pro je 15. veljače 2024.

Predavači, stručnjaci i gosti programa ZagrebDox Pro neki su od najznačajnijih europskih autora, producenata i prikazivača. Jednom će projektu, odlukom žirija, biti omogućeno online mentorstvo s odabranim vodećim stručnjakom iz područja kreacije i produkcije dokumentarnih serijskih djela.

Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim europskim, svjetskim i hrvatskim stručnjacima iz područja dokumentarne produkcije, distribucije i promocije s posebnim fokusom na dokumentarna serijska djela. Na radionici mogu sudjelovati redatelji i producenti.

Na ZagrebDox Pro mogu se prijaviti dokumentarna serijska djela iz cijeloga svijeta i u različitim fazama razvoja produkcije i finalizacije. Projekti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije, a koji se tematski bave regijom i/ili projekti koji traže koproducenta iz jedne od tih zemalja, imaju prednost u odabiru.

Pravilnik ZagrebDox Pro-a dostupan je ovdje.

Zainteresirani kandidati za radionicu prijavljuju se ispunjavanjem i slanjem obrasca za prijavu.

Rok za prijavu na ZagrebDox Pro je 15. veljače 2024.
 

Sudjelovanje na ZagrebDox Pro-u je besplatno. Za sudjelovanje će biti odabrano do 8 projekata. Iznimno, organizator može odlučiti odabrati i više od 8 projekata.

Sudionici koji dolaze na radionicu iz inozemstva mogu se prijaviti za stipendiju ZagrebDox Pro-a koja subvencionira troškove smještaja tijekom radionice. O broju stipendija i visini subvencija odlučuje organizator.

Naslovna fotografija: ZagrebDox Pro (autori: Samir Cerić Kovačević)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.