Preskoči na glavni sadržaj

Prijave za Restartovu Školu dokumentarnog filma do kraja tjedna

Restartova Škola dokumentarnog filma poziva na prijave za upis nove generacije Škole koja će se održati u Zagrebu od listopada 2023. do veljače 2024. U Školu se mogu prijaviti svi zainteresirani za stjecanje znanja i vještina potrebnih za snimanje vlastitog dokumentarca, bez obzira na godine i iskustvo, a online prijave su otvorene do nedjelje, 10. rujna.

U Restartovoj školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti, pa se tako stječu znanja i vještine iz snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije, omogućavajući time polaznicama i polaznicima da postanu kompletni autori i autorice. 

Program se temelji na pet međusobno povezanih filmskih vježbi gradiranih od jednostavnih ka složenijima, s tim da je završna vježba ujedno priprema i izrada vlastitog dokumentarnog filma. Vježbe su nadopunjene nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja, a posebna pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Program uključuje i prezentacije autora o tome kako su nastali neki od njihovih najuspješnjih radova i koje bi greške valjalo izbjeći pri stvaranju filma.

Škola se vodi idejom da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma pa za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo niti poznavanje tehnika rada na filmu, dovoljno je biti motivirana i imati želju za bavljenjem filmom. Polaznicima pomažemo da pronađu svoj vlastiti izričaj kroz medij filma.

 PREDAVAČI I PREDAVANJA  

Predavački tim Škole čine domaći i inozemni predavači i mentori. Radi se o iskusnim profesionalcima koji aktivno sudjeluju u domaćoj i međunarodnoj kinematografiji te će polaznicama i polaznicima biti dragocjen izvor znanja, iskustva i savjeta u radu na filmu. Predavači Škole dokumentarnog filma su: redatelj Igor Bezinović, montažerka Hrvoslava Brkušić, multimedijska umjetnica Katerina Duda, redateljica Ana Hušman, fotograf i snimatelj Bojan Mrđenović, snimateljica Dinka Radonić, producent Oliver Sertić, redatelj Nebojša Slijepčević, producentica Vanja Jambrović, snimatelj zvuka Matija Santro i dizajner zvuka Luka Gamulin. Pored stalnih predavača, program Škole uključuje i druge filmske stručnjake kao gostujuće predavače.

Program se održava u Zagrebu od listopada 2023. do veljače 2024. tri puta tjedno: utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.

 TKO SE MOŽE PRIJAVITI  

Za program se mogu prijaviti svi stariji od 18 godina. Poželjno je osnovno poznavanje rada na računalu i računalo na koje se može instalirati program za montažu i po mogućnosti imati kameru s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel, …). Oprema za audio i video snimanje i tehnička podrška bit će dostupna kontinuirano tijekom trajanja programa.

 KAKO SE PRIJAVITI  

Rok za prijavu je 10. rujna 2023. Sve dodatne informacije dobivaju se po prijavi.

Za prijavu je potrebno:

Za sva pitanja o prijavi i programu odgovore je moguće dobiti preko e-maila: skola@restarted.hr.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.