Preskoči na glavni sadržaj

Prijave za radionicu Split Script s Razvanom Radulescuom i Melissom De Raaf do 27. kolovoza

U tijeku su prijave za radionicu Split Script 2022. s Razvanom Radulescuom i Melissom De Raaf. Prijave se mogu poslati do nedjelje, 27. kolovoza u 23:59.

Poziv je otvoren za kratkometražne i dugometražne igrane filmove. Broj projekata koji će sudjelovati ovisi i o količini kvalitetnih prijava.

Prijaviti se može putem obrasca u jednu od dvije kategorije:

Početnici – ako ste amater koji se u okušava u pisanju scenarija, pisac koji bi se prijavio na natječaj za filmski scenarij, student, pisac koji nije dobio sredstva za produkciju, razvoj projekta ili razvoj scenarija. Možete prijaviti vlastiti projekt ili projekt koji razvijate u suradnji s nekim (u slučaju kojeg oboje morate ispuniti prijavu). Možete se prijaviti s projektom za kratki ili dugometražni igrani film, bilo da je u početnoj ili završnoj fazi razvoja.

Profesionalci - ako ste pojedinac ili umjetnik s jednim ili više prethodnih projekata koji su javno prikazani, imate producenta, dobili ste financijska sredstva za svoje scenarije, razvoj projekata ili produkciju. Možete prijaviti projekt koji je u početnoj fazi razvoja ili primjerice onaj koji treba dodatni rad s dijalozima. 

Potpora koju plaća prijavitelj projekta pokriva troškove hotelskog smještaja polaznika rezidencijalne radionice u Splitu, šestodnevnog mentorskog rada na scenarijima igranog filma (grupne i individualne konzultacije), te jedan follow up po dogovoru s mentorom (online grupne konzultacije po završetku radionice).

 Kako se prijaviti?   

Prijavu treba poslati do 27. kolovoza, 2023. 23:59 na e-mail metonimijasplit@gmail.com.

Prijava mora sadržavati:

  • kratki životopis
  • ispunjenu i potpisanu prijavu za Vašu kategoriju
  • sinopsis/treatment (ako imate duži od 500 znakova, priložite ga u posebnom dokumentu)
  • potpisanu izjavu o autorskim pravima osobe koja se prijavljuje (izjava mora sadržavati datum, ime osobe koja je daje, naziv projekta, imena svih autora scenarija koji prijavljujete, podatke o producentu (ako postoji) kojem ste dali prava za realizaciju.
  • motivacijsko pismo

Nakon provjere prijavljenih projekata (razmotrit će se samo one prijave koje su stigle na vrijeme uz svu potrebnu dokumentaciju na engleskom), a autori izabranih projekata bit će obaviješteni 3. rujna o izboru.

Izabrani za radionicu moći će poslati i scenarij. Ako prijavitelj smatra da je scenarij predug za prijevod, potrebno je prevesti barem dijelove i dijaloge kojima se želi posvetiti više pažnje tijekom radionice. Izabrani autori koji odluče odustati od radionice, moraju u roku 24 sata poslati e-mail u kojem se navodi da povlače prijavu. Svi prijavitelji moraju potvrditi svoju punu dostupnost na radionici i dobro poznavanje engleskog jezika. Za odbijene projekte se ne pružaju recenzije.

Radionica u Splitu održat će se u periodu od 9. do 15. listopada 2023. Prijavitelji će o izboru biti obaviješteni 3. rujna. 

Cijeli poziv možete pronaći i OVDJE.

Projekt sufinanciraju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split.

 Iskustva polaznika  

"Radili smo intenzivno, svakodnevno, "jedan na jedan". Radulescu je bio vrlo posvećen, s inteligentnim i kreativnim idejama. Bilo je izuzetno vrijedno i važno dobiti pomoć i podršku jednog od najboljih scenarista danas." Dubravka Turić (Split Script, 2018.) 

"Radulescu postavlja prava pitanja na temelju kojih scenaristu vrlo brzo postaje jasno do koje je mjere uspio izraziti svoju ideju, koje su slabe točke budućeg scenarija i kako ih može popraviti." Jelena Paljan (Split Script, 2019.)

"Koncept male grupe i intenzivnog individualnog rada s jednim od najvažnijih živih europskih scenarista smatram najvećom kvalitetom ovog jedinstvenog programa za filmske profesionalce u Hrvatskoj." FIlip Mojzeš (Split Script, 2020.)

"Razvan ima fantastičnu sposobnost suptilnog ulaganja u tuđi scenarij, ali i tuđu pamet. Tih nekoliko savjeta suho je zlato i lako mogu zaokružiti priču. Ima asketsko-duhovni pristup filmskoj umjetnosti i tuđim scenarijima, bez imalo arogancije u nekim svojim pričama otkriva slabosti i tjera vas da razmislite ne samo o scenariju, već i zašto sve to uopće radite." Josip Lukić, (Split Script, 2021.)

"Rad s Razvanom i Melissom bio je jako učinkovit i intenzivan za sve sudionike na "workshopu". Kroz razgovor i iscrpnu diskusiju događa se fuzija ideja i mišljenja koji mogu inspirirati autore i dati im novi pogled na materiju koju razrađuju unutar svog filma. Sve to je, naravno, ponuđeno u obliku različitih opcija koje autori mogu koristiti unutar svojih internih vizija kroz filmsku sintaksu i želju za razvojem svojih priča." Filip Filković Philatz (Split Script, 2022.) 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.