Preskoči na glavni sadržaj

Prijave za radionice i festivale: Refineri + Ex Oriente Film, Moj prvi scenarij (ZFF), FUN & doFuraj svoj film! (Pula), Splitski filmski festival, FROOOM!

PRIJAVITE SE NA RADIONICU REFINERI + EX ORIENTE FILM 2013
Udruga UKUS i Institut dokumentarnog filma u Pragu organiziraju Refineri - radionicu autorskog filma u Rijeci, koja će se održati od 17. do 22. srpnja 2013. Refineri je inicijativa riječke Udruge UKUS koja stoji iza dokumentarnih uspješnica Marijine i Zimsko čudo. Radionica se nadovezuje na međunarodnu radionicu Ex Oriente Film posvećenu razvoju i financiranju dokumentarnog filma s područja središnje i istočne Europe.

Refineri traži četiri autorska niskobudžetna projekta srednjometražnih hibrida (dužine preko 30 minuta). Odabrani projekti sudjelovat će u prvoj sesiji radionice Ex Oriente Film 2013 koja će se održati u Rijeci. Traže se dakle projekti koji eksperimentiraju s granicama žanrova i prekoračuju tradicionalne poglede na filmsku praksu. Cilj radionice je inspiracija te prelijevanje međusobnih iskustava i ideja. Program uključuje projekcije, predavanja, masterclasse i case studies, a djelomično je otvoren za javnost.

Prijava projekata i sudjelovanje izabranih autora/ica na radionici je besplatno. Sudionici ne trebaju imati prethodnog filmskog iskustva, a jedini preduvjet za sudjelovanje je služenje engleskim jezikom. Obavezni materijali uključuju sinopsis i razrađenu ideju filma, autorsku koncepciju, vizualne materijale i biografiju autora/ice. Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Prijavljuje se preko e-mail adrese refineri@ukus.tv, a rok za podnošenje prijave je 15. lipnja 2013.

Refineri+ExOriente Film održavaju se uz potporu Europskog programa MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra te Odjela za kulturu Grada Rijeke.
 

PRIJAVITE SE NA PROGRAM EX ORIENTE FILM 2013
Ex Oriente Film jedan je od najuglednijih programa cjelogodišnjeg treninga. Riječ je o međunarodnoj radionici autorskog dokumentarnog filma koja se odvija u tri sesije, tijekom kojih će redatelji/ce i producenti/ce dobiti pomoć i savjete o razvoju i strategiji vlastitog projekta od iskusnih i priznatih europskih filmaša.

Ex Oriente traži autorski projekt dokumentarnog filma dužine preko 52 minute, a fokusira se na autore/ice iz središnje i istočne Europe, odnosno na projekte koji se tiču ove regije. Od svih prijava biti će izabrano 12 do 14 projekata koje će na radionici predstavljati redateljsko-producentski par.

Prva radionica pod nazivom "Find Your Originality" održat će se od 17. do 22. srpnja u Rijeci, druga pod nazivom "Production & Story Development" održat će se od 23. do 29. listopada u Jihlavi za vrijeme Međunarodnog festivala dokumentarnog filma, a treća i završna "The Market Opens", koja je ujedno i pitching forum, održat će se od 3. do 9. ožujka 2014. u Pragu za vrijeme Međunarodnog filmskog festivala Jedan svijet.

Rok za podnošenje prijava je 1. lipnja 2013., a više informacija o radionici potražite na ovoj poveznici.

PRIJAVITE SE NA RADIONICU MOJ PRVI SCENARIJ NA 11. ZAGREB FILM FESTIVALU
Zagreb Film Festival poziva na prijavu za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prvi scenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni film. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno 6 sudionika/ca: dvoje iz Hrvatske, četvero iz inozemstva. Radionica će trajati pet dana, a održat će se za vrijeme trajanja festivala, od 21. do 25. listopada 2013.

Cilj radionice pomoći je mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice script doctora, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova mladim će se autorima nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike, a stranim polaznicima bit će osigurani smještaj i putni troškovi. Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati kratak životopis s osobnim podacima, sinopsis te scenarij i/ili treatment s minimalno tri razrađene scene. Svi materijali moraju biti prijavljeni na engleskom jeziku!

Prijave se mogu slati na industry@zagrebfilmfestival.com, a krajni rok za prijave je 20. lipnja 2013. godine.

Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom rujna 2013.godine. Više informacija o radionici Moj prvi scenarij potražite na službenim stranicama Zagreb Film Festivala.

FUN – PROGRAM ZA FILMOVE U NASTANKU
Na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli održat će se program FUN – Filmovi u nastanku u novom, nadograđenom obliku. FUN će se odvijati od četvrtka 25. do subote 27. srpnja 2013. u sklopu 60. festivala, a namijenjen je prezentaciji dugometražnih filmova u nastanku u kojima hrvatski producenti sudjeluju kao većinski ili manjinski producenti.

Sudionici FUN-a predstavljat će projekte pred izbornom komisijom sastavljenom od relevantnih stranih i domaćih gostiju festivala. Najbolji projekt prema izboru komisije bit će nagrađen bogatom nagradom u post-produkcijskim uslugama glavnog sponzora programa Telekinga. Osim same prezentacije projekata, program sadržava i pripremnu radionicu s redateljicom i producenticom Jasminom Kallay.

Rok za prijave je 15. lipnja 2013. godine.

Više informacija o programu saznajte na službenim stranicama festivala.

doFURAJ SVOJ FILM
U tijeku su prijave na natječaj kratkog amaterskog filma doFuraj svoj film!, koji ovu godinu slavi svoju desetu godinu održavanja kao jedan od popratnih programa Festivala igranog filma u Puli. Natječaj je otvoren do 7. lipnja 2013., a prijavljeni filmovi bit će prikazani u sklopu 60. izdanja festivala.

Stručni žiri koji će odlučivati o najboljem filmu čine glavni urednik portala Ravno do dna Zoran Stajčić, filmski kritičar Jakov Kosanović te multimedijalni umjetnik i redatelj Matija Debeljuh.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.

PRIJAVITE SE NA 18. SPLITSKI FILMSKI FESTIVAL / MEĐUNARODNI FESTIVAL NOVOG FILMA
Uskoro završavaju prijave za 18. izdanje Splitskog filmskog festivala, koje će se održati od 14. do 21. rujna 2013. Prijaviti se može do 1. lipnja 2013.

Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma u konkurenciji i brojnim popratnim programima promovira nova, kreativna, osobna, eksperimantalna, radikalna i subverzivna ostvarenja iz područja filma, videa i novih medija, svih dužina i žanrova. Pozornost se poklanja radovima nastalim izvan mainstreama, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji elektronske slike.

Više informacija potražite na festivalskoj mrežnoj stranici.

LJETNE RADIONICE FILMA ZA DJECU I MLADE FROOOM!
S ciljem promjene koncepta edukacije mladih i osiguravanja kvalitetnog programa u Zagrebu tijekom ljeta, multimedijalna umjetnička organizacija Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba po drugi put organiziraju edukativne radionice o filmu FROOOM! Četiri jednotjedne radionice namijenjene su djeci i mladima od 9 do 12 godina koji vole film i pametnu zabavu, a održavaju se od 1. do 27. srpnja 2013. u zagrebačkom kinu Tuškanac, radnim danom od 9 do 15 sati.

Više informacija o radionici potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.