Preskoči na glavni sadržaj

Prijave za program "Scenarij kinohita" do 30. lipnja

Pulski filmski festival pokrenuo je program "Scenarij kinohita" kojem je cilj podržati filmske projekte u različitim fazama razvoja do ulaska u produkciju s naglaskom na to da uspješno spajaju autorski i komercijalni senzibilitet. Poziv je otvoren do 30. lipnja 2023.

Program “Scenarij kinohita” održat će se tijekom Pulskog filmskog festivala, a namijenjen je profesionalnoj filmskoj zajednici koja je pozvana da na “pitch” prijavi projekte dugometražnih filmova svih rodova i žanrova u fazi razvoja scenarija ili projekta.

Prijaviti se mogu većinske hrvatske produkcije, a uvjet je da nisu dobile sredstva za proizvodnju od Hrvatskog audiovizualnog centra ili drugih filmskih fondova. Projekt mogu prijaviti scenaristi, redatelji i producenti. Prijavljeni će na pitchu tijekom Festivala tročlanom žiriju predstaviti svoj filmski projekt, a najboljem će pripasti novčana nagrada u iznosu od 10 tisuća eura koju osiguravaju distributerska tvrtka Blitz i Hrvatski audiovizualni centar.

Poziv je otvoren do 30. lipnja 2023., a prijave se zaprimaju putem online obrasca.

Prijavi je potrebno priložiti biografije redatelja, scenarista i producenta (ako su pridruženi projektu), sinopsis i treatment projekta, raspisane dvije scene scenarija, autorsku viziju i na koji način projekt spaja autorski i komercijalni senzibilitet, nacrt distribucijske strategije te dodatne materijale koji su relevantni za projekt.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.