Preskoči na glavni sadržaj

Prijave za 'First Films First' program Goethe Instituta otvorene do 1. ožujka

'First Films First' je intenzivni edukativni program za mlade redatelje iz jugoistočne Europe tijekom kojega razvijaju svoj prvi dugometražni igrani film. Rok za prijavu je 1. ožujka 2019. godine. 

Program se sastoji od četiri modula koja se realiziraju u periodu od godinu dana, a sudionici će sa svojim prvim dugometražnim igranim filmom u tom razdoblju proći kroz sve faze razvoja filmskog projekta. Mladim autorima nudi se mentoriranje europskih filmskih profesionalaca te stjecanje vještina koje će im omogućiti sudjelovanje na međunarodnoj filmskoj sceni. Kroz suradnju s istaknutim europskim autorima i stručnjacima iz prve će ruke dobit uvid i praktično znanje o suvremenoj europskoj filmskoj industriji.

1. modul 'Razvoj priča u scenarij' održat će se u lipnju 2019. godine u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija u Cluj-Napoci u Rumunjskoj.

2. modul 'Pronalazak jedinstvenog vizualnog stila filma i daljnji razvoj scenarija' održat će se u rujnu 2019. u makedonskom gradu Bitola u okviru Međunarodnog filmskog festivala 'Braća Manaki'.

3. modul 'Rad s glumcima i daljni razvoj scenarija' održat će se u studenom i prosincu 2019. u Beogradu za vrijeme Autorskog filmskog festivala. 

4. modul 'Pripreme za veliki svijet - pitching & packaging projekta' održat će se u ožujku 2020. godine u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji. 

Program završava pitching prezentacijom pred međunarodno relevantnim producentima, distributerima i predstavnicima fondova u Sofiji, na jednom od vodećih regionalnih koprodukcijskih marketa.

'Fist Films First' program prima samo osam sudionika kako bi se program mogao prilagoditi i mijenjati prema individualnim potrebama svakog sudionika. 

Prošle godine u program je primljen i hrvatski projekt, debitantski dugometražni film Igora Jelinovića Koke koji je odabran između 102 prijave. 

Detaljne informacije o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na službenoj stranici. Rok za podnošenje prijava je 1. ožujka 2019. godine. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.