Preskoči na glavni sadržaj

Prijave za festivale, natječaje i radionice: DHF, Animafest, Višegrad, ITW, SEFF

Završavaju prijave za 22. izdanje Dana hrvatskog filma || Animation Goes MSU! - Prijava radova za medijsku fasadu || Prijave projekata kratkometražnog animiranog filma na Višegrad Animation Forum 2013 || Otvoren natječaj za ITW Talent Workshop na Jewish Film Festivalu || Prijavite film na 6. Sisački ekološki filmski festival

ZADNJI DAN ZA PRIJAVE ZA 22. DANE HRVATSKOG FILMA

Zaključno s 15. veljače završavaju prijave za 22. Dane hrvatskog filma, koji će se održati od 15. do 22. travnja u zagrebačkom Studentskom centru.

Prijave mogu podnijeti producenti i autori u kategorijama animiranog, dokumentarnog, eksperimentalnog i namjenskog filma, glazbenog spota i igranih filmova do 70 minuta trajanja. Filmovi moraju biti proizvedeni nakon siječnja 2012. te snimljeni u profesionalnim filmskim, elektronskim ili digitalnim formatima. Prijaviti se mogu i filmovi proizvedeni u inozemstvu, ako su im redatelj ili producent hrvatski državljani. O uvrštavanju filmova u natjecateljski program odlučuju selektori za pojedine kategorije, a odabrani naslovi imat će priliku natjecati se za sljedeće nagrade: Grand Prix, Oktavijan, Jelena Rajković, Zlatna uljanica te Nagrada publike. Dobitniku Grand Prixa i Nagrade za najboljeg debitanta bit će uručene i novčane nagrade u iznosu od 10,000 kn odnosno 5,000 kn.

Prijave se podnose na posebnom obrascu dostupnom u uredu Dana hrvatskog filma ili na službenim stranicama Studentskog centra i to mailom na davor.sismanovic@sczg.hr, (Davor Šišmanović, programski koordinator, 01 / 4593 516, 098 162 52 45), osobno u Ured DHF-a (Klub SC), Savska 25, 10 000 Zagreb (svakim radnim danom, od 10 do 15 sati) ili poštom na adresu: Studentski centar, (za Dane hrvatskoga filma), Savska 25, 10000 Zagreb. Uz ispisane prijavnice, podnositelji su dužni organizatoru do navedenog datuma dostaviti dvije DVD kopije filma (svaki prijavljeni film na zasebnom nosaču) za potrebe selekcije te na jednom elektroničkom nosaču ispunjenu prijavnicu i 2 fotografije visoke rezolucije iz filma za potrebe kataloga i press službe.


ANIMATION GOES MSU! – Prijava radova za Medijsku fasadu MSU-a

23. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti u Zagrebu raspisalo je Otvoreni poziv za animirane videoradove za Medijsku fasadu muzeja. Muzej suvremene umjetnosti i Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb ovom suradnjom žele dati priliku autorima - kako medijskim umjetnicima koji se služe animacijom tako i animatorima koji žele proširiti svoje područje djelovanja izvan kino dvorana - da svoje video radove prezentiraju široj publici na Medijskoj fasadi MSU-a. Od pristiglih prijava bit će odabrani videoradovi koji će se projicirati na Medijskoj fasadi MSU-a od 21. svibnja do 9. lipnja 2013. povodom 23. izdanja Animafesta, koje će se održati od 4. do 9. lipnja.

Krajni rok za prijave je 1. travnja 2013. godine, do kada bi radovi trebali stići na adresu MSU-a.

Prijavnicu i više informacija potražite na ovoj poveznici.

VIŠEGRAD ANIMATION FORUM 2013

Prijavite svoj projekt kratkometražnog animiranog filma ili TV serije na Forum animacije u Višegradu gdje se kroz pitching-natjecanje može izboriti za 2000 eura.

Autori selektiranih projekata dobit će priliku predstaviti svoje ideje na pitching-sesiji pred međunarodnim profesionalcima. O najboljem projektu animiranog filma odlučivat će žiri, a pobjednik će osvojiti 2000 eura koje dodjeljuje Češka telvizija. Krajni rok za prijavu je 1. ožujka 2013, a prijavnicu možete ispuniti ovdje.

Forum animacije u Višegradu održat će se od 5. do 7. svibnja kao dio Međunarodnog festivala animiranog filma Anifilm u Třeboňu u Češkoj.

OTVOREN NATJEČAJ ZA ITW: Talent Workshop Jewish Film Festivala

Međunarodna filmska radionica Jewish Film Festivala već šestu godinu zaredom otvara vrata perspektivnim mladim filmašima iz cijeloga svijeta. Natječaj je otvoren do 2. ožujka, a namijenjen je scenaristima (prijavite se ovdje), odnosno redateljima, snimateljima, montažerima i dizajnerima zvuka (prijavnice potražite ovdje).

Sve relevantne informacije vezane uz radionicu i natječaje te same formulare za prijavu možete pronaći na stranicama Talent Workshopa.

SEFF - Sisački Ekološki Filmski Festival, jedinstveni hrvatski festival filma o zaštiti okoliša i održivom razvoju, šestu  godinu zaredom otvara međunarodni natječaj za prijavu filmova. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2013.godine.

PRIJAVITE FILM NA 6. SISAČKI EKOLOŠKI FILMSKI FESTIVAL

Sisački ekološki filmski festival (SEFF) je festival međunarodnog karaktera, čija je svrha prikazivanje profesionalnih i amaterskih video i filmskih uradaka koji svojim sadržajem promiču ideje zaštite okoliša i održivog razvoja. U skladu s tim, selektori festivalskog programa birat će isključivo filmove tematski vezane uz zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Pri selekciji filmova prednost će se dati filmovima informativnog i edukativnog karaktera. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske tvrtke. U službenu konkurenciju SEFF-a ulaze filmovi čije trajanje ne premašuje 15 minuta. Filmovi dulji od 15 minuta mogu se prijaviti za prikazivanje u neslužbenom dijelu programa na završnici u Sisku. Nagradu za najbolji film dodjeljuje publika.

Filmove je moguće prijaviti putem elektronske pošte na mailove: daniel@domkkv.hr i kaos_hr@yahoo.com.

Također, moguće je prijaviti se i na ovu adresu:

Dom kulture "Kristalna kocka vedrine“
n/p Daniel Pavlić
Šetalište Vladimira Nazora 12
44 000 Sisak

U prijavi treba navesti naziv filma, ime autora, godinu nastanka, trajanje i kratki opis. O odabiru filmova svi će autori biti obaviješteni deset dana nakon završetka natječaja.

6. izdanje SEFF-a održat će se od 13. do 25. svibnja 2013., a za vrijeme trajanja festivalski tim će na ekološko prihvatljivim prijevoznim sredstvima - biciklima - obići tridesetak mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji i Bosni i Hercegovini, gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati odabrane kratke ekološke filmove.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.