Preskoči na glavni sadržaj

Prijave za Dane hrvatskog filma do 1. ožujka

Dani hrvatskog filma održat će se od 15. do 20. svibnja u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu, a prijave za 32. izdanje otvorene su do 1. ožujka.

Prijave su otvorene u pet kategorija: kratkometražni i srednjometražni igrani film, dokumentarni film, animirani film, eksperimentalni film i namjenski film (uključuje i glazbeni spot).

U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.

Ispunjenu prijavnicu treba poslati na adresu danihrvatskogfilma@sczg.hr do 1. ožujka.

Filmovi odabrani za službeni natjecateljski program kandidirat će za nagrade stručnog žirija - Grand prix i sedam strukovnih kategorija te za nagradu "Jelena Rajković" koju dodjeljuje Društvo hrvatskih filmskih redatelja najboljem autoru do 30 godina starosti, nagradu za etiku i ljudska prava te Zlatnu uljanicu tjednika Glas koncila, za promicanje etičkih vrijednosti na filmu.

Dani hrvatskog filma predstavljaju, promiču i vrednuju godišnju produkciju kratkometražnog i srednjometražnog (igranog, dokumentarnog, animiranog, eksperimentalnog i namjenskog) filma, kao i dugometražnu produkciju svih navedenih kategorija, osim igranog filma. Cilj im je i pružiti uvid u nacionalnu baštinu i komparativan uvid u suvremena kretanja u regionalnim kinematografijama u kojima participiraju domaći autori i producenti.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.