Preskoči na glavni sadržaj

Prijave na radionice, programe i sajmove: Biennale College, Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić, The Pixel Market, European Short Pitch

Biennale College – Cinema
Kolovoz 2013. - kolovoz 2014., Venecija
Rok za prijavu: 10. srpnja 2013.

Venecijanski bijenale, u partnerstvu s Guccijem, pokreće drugo izdanje Biennale College Cinema, jedinstvenog programa namijenjenog redateljima (redateljima/scenaristima) i producentima iz cijelog svijeta koji planiraju svoje prve dugometražne projekte.

Organizator traži projekte u bilo kojem filmskom rodu koji su najmanje u fazi treatmenta. Na 70. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji bit će proglašeno 12 finalista koji će sudjelovati na prvoj radionici u listopadu. Potom do kraja studenog slijedi proglašenje triju pobjedničkih projekata koji će pod mentorstvom stručnjaka sudjelovati na još dvije radionice, u prosincu i siječnju 2014. Svaki od ta tri projekta dobit će na raspolaganje budžet od 150 tisuća eura kojima mora snimiti film do sredine kolovoza 2014. Vrijeme i mjesto premijere – 71. Međunarodni filmski festival u Veneciji.

Prijaviti se mogu isključivo timovi od dvoje (redatelj ili redatelj/scenaristi i producent), redatelju to može biti prvi ili drugi dugometražni projekt, a producent iza sebe mora imati najmanje tri producirana kratka projekta ili najmanje jedan dugometražni.

Detalje o programu i prijavama moguće je pronaći na ovoj poveznici.


15. Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić
19. - 29. kolovoza 2013, Čakovec
Rok za prijavu: 15. srpnja 2013.

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić desetodnevni je obrazovni program unutar kojeg se nudi oko 90 intenzivnih sati, što teorije, što praktičnog rada, na svakoj pojedinačnoj radionici. Uz radionice organizirane su i filmske projekcije, rasprave o filmu i druženja koja će možda uroditi novim filmskim projektima.

Program je namijenjen kako filmskim početnicima tako i onima nešto iskusnijima, a mentori su vodeći hrvatski teoretičari filma, filmolozi, redatelji, snimatelji, montažeri, glumci i filmski kritičari.

Detaljnije o prijavi i uvjetima sudjelovanja potražite na službenim stranicama.


The Pixel Market, krosmedijski sajam
16. i 17. listopada, London
Rok za prijavu: 26. srpnja 2013.

The Pixel Market, sajam posvećen financiranju krosmedijskih projekata, okuplja više od stotinu predstavnika filmskih fondova, televizija i ključnih ljudi industrije, a održava se u Londonu za vrijeme Cross-Media Foruma (15. – 18. listopada 2013.) u suradnji s 57. BFI Londonskim filmskim festivalom. Selekcijska komisija odabire tridesetak projekata iz cijelog svijeta za The Pixel Market, a njih 8 ulazi u natjecanje The Pixel Pitch (16. listopada) na kojem se 10-minutne prezentacije predstavljaju međunarodnom timu stručnjaka. Glavna nagrada je prestižna ARTE Pixel Pitch Prize uz prateći iznos od 6.000 EUR.

Osim za glavnu nagradu, odabrani projekti konkuriraju i za beActive Pixel Market Prize for Best Scripted Content u iznosu od 2.500 GBP i Cinekid Pixel Market Prize za najbolji projekt namijenjen djeci (4 do 14 godina starosti).

Kontakt: market@powertothepixel.com| +44 (0)20 7535 6720

Detalji o prijavama mogu se pronaći na službenim stranicama.


8. European Short Pitch - scenaristička radionica i koprodukcijski forum
Scenaristička radionica – od 7. do 12. siječnja 2014.
Koprodukcijski forum - od 7. do 9. ožujka 2014.
Rok za prijavu: 30. rujna 2013.

European Short Pitch je scenaristički projekt europske mreže udruga mladih filmskih profesionalaca Nisi Masa usmjeren ka promociji europskih kratkometražnih koprodukcija. U svom sadržaju European Short Pitch kombinira scenarističke radionice, online sastanke i koprodukcijski forum za europske scenariste i filmske profesionalce.

European Short Pitch se sastoji od scenarističke radionice i koprodukcijskog foruma, a namijenjen je kreativnim timovima koji razvijaju međunarodne kratkometražne filmske projekte. Poziv je otvoren za scenariste, redatelje i producente starosti od 18 do 35 godina iz zemalja članica Programa MEDIA (zemlje članice EU i Bosna i Hercegovina, Island, Lihtenštajn, Norveška i Švicarska). ESP će za sudjelovanje odabrati i do tri projekta iz zemalja koje nisu članice Programa MEDIA, a u kojima postoje organizacije-članice NISI MASE: Albanije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rusije i Ukrajine.

Detalji o prijavama i pravilnik nalaze se na ovoj poveznici.


Film London Production Finance Market
16. i 17. listopada 2013., London
Rok za prijavu: 5. srpnja 2013.

Pozivaju se producenti da se prijave na 7. izdanje Production Finance Marketa posvećeno novim modelima filmskog financiranja. Dvodnevni londonski sajam održava se u Hilton London Tower Bridge-u, a okupit će više od 100 producenata i financijera na predavanjima, radionicama, networking i jedan-na-jedan sastancima. Sajam se održava uz potporu Londonskog filmskog festivala BFI, Britanskog filmskog instituta (BFI), gradonačelnika Londona, Programa MEDIA i UK Trade & Investment.

Prijave su otvorene za producente iz cijelog svijeta s filmskim projektima čiji je budžet veći od milijun GBP ili projektima koje selekcijska komisija ocijeni izvanrednima. Naknada za prijavu se ne plaća, a iznos naknade za sudjelovanje kreće se od 150 do 275 GBP.

Dodatne informacije o sajmu dostupne su na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.