Preskoči na glavni sadržaj

Prijave na radionice, programe i natječaje: Nipkow, ANOMALIA, ITW, MAIA, KKZ, VAFI, Klubvizija SC, Cartoon Masters, HAVC, TV Drama Series Lab, Palunko, Ateliers d'Angers, Moscow Co-production Forum, Frame

Prijave na radionice, programe i natječaje: Nipkow, ANOMALIA, ITW, MAIA, KKZ, VAFI, Klubvizija SC, Cartoon Masters, HAVC, TV Drama Nipkow
Mjesto i vrijeme održavanja: Berlin, 2014. – 2015.
Rok za prijavu: 15. 4. 2014.
Kontakt: nipkow-programm@t-online.de


Nipkow je višemjesečni rezidencijalni program namijenjen filmskim profesionalcima koji se mogu prijaviti u dvije kategorije – kao autori dugometražnog filmskog, odnosno, većeg televizijskog ili transmedijalnog projekta te za stažiranje i praksu u raznim filmskim i medijskim institucijama i organizacijama.

Više

ANOMALIA – CG animacija
Mjesto i vrijeme održavanja: Litomyšl, Češka, 14. 7. – 22. 8. 2014.
Rok za prijavu: 15. 4. 2014.
Kontakt: team@anomalia.eu


ANOMALIA je napredni edukativni program namijenjen animatorima koji imaju iskustva u animaciji 3D likova i u softveru Maya, koji se održava u češkom srednjovjekovnom gradu Litomyšl. Organizator je produkcijska kuća Bohemian Multimedia, specijalizirana za 3D animaciju, koja uz ovaj program nudi i druge o čemu se možete više informirati na njihovim stranicama.

Više

Međunarodna filmska radionica – ITW
Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 17. – 24. 5. 2014.
Rok za prijavu: 17. 4. 2014.
Kontakt: talentworkshop@jff-zagreb.hr


U sklopu Festivala tolerancije – 8. Festivala židovskog filma u Zagrebu po sedmi se put održava International Talent Workshop pod vodstvom Staše Čelana i Andreja Korovljeva, a uz mentorstvo iskusnih filmaša poput Branka Lustiga. Deset mladih talenata iz cijelog svijeta na radionici će realizirati dva kratkometražna filma i prikazati ih zadnjeg dana festivala u kinu Europa.

Više

MAIA – Pravna i financijska pitanja
Mjesto i vrijeme održavanja: Njemačka (točna lokacija naknadno), 23. – 27. 6. 2014.
Rok za prijavu: 18. 4. 2014.
Kontakt: info@maiaworkshops.org


Radionice Maia napredni su program usavršavanja namijenjen nadolazećim europskim producentima i profesionalcima iz industrije koji žele steći znanja iz produkcije. Tijekom godine održavaju se tri radionice, a iduća je u Njemačkoj i bavi se pravnim i financijskim pitanjima audiovizualne produkcije – pristupanju međunarodnim fondovima, financijskim strategijama, koprodukcijskim ugovorima, autorskim pravima i sl.

Više

Radionice Kinokluba Zagreb
Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, od travnja / svibnja
Rok za prijavu: 20. 4. 2014. / 4. 5. 2014.
Kontakt: vedran.suvar@gmail.com


Ovog proljeća Kinoklub Zagreb nudi niz radionica, kako redovnih tako i novih. Među njima su radionica eksperimentalnog filma (prijave do 20. 4., više informacije ovdje), koja traje tri tjedna, a predavači su Tomislav Šoban i Vedran Šuvar dok početkom svibnja po prvi puta kreće radionica reportaže (informativni sastanak 18. 4., a prijave do 4. 5., više informacije ovdje), koju će voditi Nikica Zdunić.

Više

Radionice VAFI-ja
Mjesto i vrijeme održavanja: Varaždin, 22. – 27. 4. 2014.
Rok za prijavu: otvoreno, do popunjenja mjesta
Kontakt: info@vafi.hr


Peto izdanje VAFI – Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin donosi čak četiri radionice: stop-animacije, ilustracije, stripa i hibridne animacije (u raznim tehnikama). Svaka radionica osmišljena je za određenu dobnu skupinu, a voditelji su iskusni domaći i strani stručnjaci u području animacije. Broj mjesta je ograničen, popunjavaju se prema prvenstvu prijave.

Više

Radionica osnova 16-milimetarskog crno-bijelog filma
Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 23. – 27. 4. 2014.
Rok za prijavu: otvoreno, do popunjenja mjesta
Kontakt: sc.klubvizija@gmail.com


Klubvizija SC poziva na uvodnu radionicu rada s 16-mm filmom koja se održava u sklopu 23. Dana hrvatskog filma u Zagrebu. Mentor je Ricardo Leite, osnivač i voditelj portugalskog filmskog laboratorija Átomo 47, a polaznike će uputiti u sve faze obrade trake, od rukovanja Bolex kamerom, snimanja i razvijanja filma do montaže i projiciranja. Po završetku polaznici postaju redovni članovi Klubvizije i mogu koristiti svu opremu.

Više

Cartoon Masters – Cartoon Digital
Mjesto i vrijeme održavanja: Helsinki, 5. 7. 5. 2014.
Rok za prijavu: 24. 4. 2014.
Kontakt: masters@cartoon-media.eu


Carton Digital je jedan od tri godišnja seminara u sklopu programa Cartoon Masters koji organizira briselska organizacija Cartoon, posvećena edukaciji i umrežavanju u području animiranog filma. Digital je posvećen inovacijama u području kreiranja zabavnog i animiranog digitalnog sadržaja na različitim suvremenim platformama (filmovima, internetu, pametnim telefonima, tabletima...), a ovogodišnje izdanje posebno se bavi spajanjem igrica i animiranog filma, globalnim tržištem igrica, financiranjem, VOD platformama i sl.

Više

Razvoj scenarija i razvoj projekata AV djela – HAVC
Rok za prijavu: 25. 4. 2014.
Kontakt: razvoj@havc.hr


Podsjećamo da je u sklopu Javnog poziva za poticanje audiovizualnog stvaralaštva i proizvodnje u 2014. godini otvoren i poziv u podkategorijama razvoja scenarija i razvoja projekata. Prijaviti se mogu fizičke osobe (scenarij) i pravne osobe (scenarij i razvoj), a poziv se odnosi na dugometražne igrane (dulje od 70') i dugometražne dokumentarne filmove (dulje od 60') te animirane filmove (dulje od 24'), koji su prvenstveno namijenjeni kinodistribuciji.

Više

European TV Drama Series Lab
Mjesto i vrijeme održavanja: Berlin, 1. – 6. 7. 2014. i 17. – 23. 11. 2014.
Rok za prijavu: 25. 4. 2014.
Kontakt: rubanovits@epi-medieninstitut.de


Riječ je o seminarskom programu o razvoju i produkciji dramskog televizijskog sadržaja, namijenjenom europskim i američkim profesionalnim scenaristima, producentima, izvršnim urednicima i prikazivačima. Organizator je berlinski Erich Pommer Institut, a program se odvija u dva modula i od sudionika se očekuje prisustvovanje na oba. Drugi modul sadrži i praktične radionice - Writer's Room Solution (za scenariste i kreativne producente) te Menadžment kreativnih timova (za producente, izvršne urednike i prikazivače).

Više

Palunkov klub 6
Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, svibanj – listopad 2014.
Rok za prijavu: 27. 4. 2014.
Kontakt: radionice@palunko.org


Palunkov klub je napredna šestomjesečna radionica razvoja scenarija kratkometražnog igranog filma. Pokrenuta je 2010. kao zajednički projekt Palunka, Kinokluba Zagreb i Blanka, namijenjena polaznicima njihovih početnih radionica, a sada je otvorena svim hrvatskim scenaristima koji imaju početno scenarističko ili filmsko znanje i iskustvo. Radionica završava javnim pitchingom koji će se održati u sklopu scenarističke radionice Palunko 1.2 na Zagreb Film Festivalu u listopadu 2014.

Više

Les Ateliers d'Angers
Mjesto i vrijeme održavanja: Angers, 25. – 30. 8. 2014. i 22. – 25. 1. 2015.
Rok za prijavu: 30. 4. 2014.
Kontakt: angers@premiersplans.com


Edukativni program Ateliers d'Angers, popratni segment Festivala europskog debitantskog filma Premiers Plans, pokrenula je poznata francuska glumica Jeanne Moreau, koja mu je danas umjetnička direktorica. Namijenjen je europskim filmašima mlađe generacije koji su trenutno u fazi razvijanja prvog dugometražnog filma, uz uvjet da su do sada realizirali barem jedan do dva kratkometražna filma. Ukupno će biti primljeno sedam sudionika koje očekuju brojna predavanja, radionice, projekcije i indvidualni rad s filmskim profesionalcima.

Više

Moskovski koprodukcijski forum
Mjesto i vrijeme održavanja: Moskva, 21. – 26. 6. 2014.
Rok za prijavu: 1. 5. 2014.
Kontakt: forummoscow@gmail.com


Moskovski koprodukcijski forum je središnji sadržaj industrijske platforme Moscow Business Square, koja se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi i najvažnije je događanje takve vrste u Rusiji. Program uključuje debate, okrugle stolove, studije slučaja i prezentacije, namijenjen je profesionalcima u audiovizualnoj industriji, a poseban tematski fokus ove godine stavljen je na latinoameričku i britansku kinematografiju. Za sudjelovanje će iz cijelog svijeta biti odabrano 20 dugometražnih filmskih ili transmedijalnih projekata.

Više

Frame
Mjesto i vrijeme održavanja: Bry-sur-Marne, 16. – 20. 6. 2014. i 27. – 31. 10. 2014.
Rok za prijavu: 9. 5. 2014.
Kontakt: frame@ina.fr


Frame je edukacija u području novih tehnologija za restauraciju, digitalizaciju, spremanje i upotrebu audiovizualnih i filmskih arhiva. Prva sesija posvećena je tehničkom i metodološkom aspektu, a druga upotrebi audio i video arhiva, dokumentaciji i pitanjima autorskih i vlasničkih prava. Ukupno će biti primljeno 12 polaznika, koji mogu dolaziti iz zemalja članica programa MEDIA, a Frame će im osigurati cjelovit uvid i vještine potrebne za rad u području AV arhiviranja.

Više

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.