Preskoči na glavni sadržaj

Prijave na radionice, programe i natječaje: ETNOFILm, Sources 2, MFI Script 2 Film, DOK.Incubator, i_doc, Serial Eyes, Transform@lab, Midpoint, Zagreb film, BDC Discoveries, The Pixel Lab, Blank_filmski inkubator, Refineri

Prijave na radionice, programe i natječaje: ETNOFILm, Sources 2, MFI Script 2 Film, DOK.Incubator, i_doc, Serial Eyes, Transform@lab, Midpoint, Zagreb film, BDC Discoveries, The Pixel Lab, Blank_filmski inkubator, Refineri

OŽUJAK 2014.Fotografska radionica s Davidom Kendallom

Mjesto i vrijeme održavanja: Rovinj, 22. – 24. 4. 2014.
Rok za prijavu produžen: 10. 3. 2014.
Kontakt: etnofilm.workshop@gmail.com (za prijavu); lea@etnofilm.com (za informacije)


U sklopu šestog izdanja ETNOFILma – festivala etnografskog filma u Rovinju održava se fotografska radionica Turizam, arhitektonski razvoj, vizualna i kulturna percepcija prostorne proizvodnje duž Jadranske obale pod vodstvom Davida Kendalla, predavača pri Centre for Urban and Community Research na Sveučilištu Goldsmiths u Londonu. Radionica je namijenjena svima zainteresiranima za vizualnu antropologiju i fotografiju, a posebno studentima antropologije i srodnih disciplina. Ukupno će biti primljeno 12 polaznika. Poželjno je da posjeduju 35 mm digitalni SLR fotoaparat te računalo kako bi mogli uređivati fotografije. Kotizacija iznosi 400 kuna (za studente 300 kuna).

višeRadionica za razvoj scenarija Sources 2

Vrijeme i mjesto održavanja: 12. – 20. 6. 2014., Troms, Norveška
Rok za prijavu: 1. 3. 2014.
Kontakt: info@sources2.de


Sources 2 Script Development tromjesečni je program namijenjen europskim scenaristima i timovima u sastavu: scenarist, producent i redatelj s projektom u razvoju. Sastoji se od sedmodnevne radionice, razvojnog perioda uz rad s mentorom i zaključne radionice. Prijave su otvorene za projekte dugometražnih igranih filmova i kreativne dokumentarce zaključno s 1. ožujka 2014. za one koji žele sudjelovati u 'norveškom' izdanju programa – Sources 2 održava se naime na tri različite europske lokacije tijekom godine te zainteresirani mogu odabrati u kojem ciklusu žele sudjelovati.

višeMFI Od scenarija do filma

Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – prosinac 2014., otoci Nisiros i Samos, Grčka
Rok za prijavu: 3. 3. 2014.
Kontakt: info@mfi.gr


Program MFI-ja Od scenarija do filma obuhvaća napredne radionice o pisanju scenarija i razvoju projekata koje se temelje na radu u skupinama, raspravama, analizama slučajeva i individualnim savjetovanjima. Riječ je o četirima intenzivnim radionicama – dvjema na grčkim otocima Nisirosu i Samosu te dvjema u online obliku koje se provode putem internetskih stranica MFI-ja. Primarna im je svrha u cijelosti razviti scenarije polaznika, od prve pa sve do završne verzije. Drugi je cilj radionica pripomoći polaznicima u definiranju učinkovitoga procesa razvoja projekata (prezentacija, pitching, prikupljanje sredstava i produkcijske strategije). Program je namijenjen europskim filmskim profesionalcima, i to ekipama sastavljenima od jednoga scenarista i jednoga producenta s projektom igranoga filma u procesu razvoja.

višeDOK.Incubator

Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj – listopad 2014., Krakov, Bratislava/Prag, Leipzig
Rok za prijavu: 3. 3. 2014.
Kontakt: info@dokincubator.net


Putem razvoja rough cuta dokumentarnih filmova, DOK.Incubator nastoji nadahnuti filmske profesionalce novim idejama u kontekstu međunarodne festivalske scene, distribucijske mreže, sofisticiranog marketinga te aktivnog rada s publikom. Radionica je tzv. follow up radionica koje se bave razvojem dokumentarnih filmova. Radi se o kombinaciji praktičnih predavanja te individualnog razvoja projekata. Tri sesije uključit će angažman tutora iz filma, distributere, marketinške stručnjake te one iz područja novih medija. Višemjesečni program radionice završava na festivalu DOK.Leipzig, jednom od najvažnijih europskih kada je dokumentarni film u pitanju.

višeRadionica i_doc

Vrijeme i mjesto održavanja: 27. 4. – 1. 5. 2014., Nyon, Švicarska
Rok za prijavu: 10. 3. 2014.
Kontakt: lcv@supsi.ch


Radionica i_doc koja se održava za vrijeme međunarodnog festivala dokumentarnog filma Visions du Réel namijenjena je audiovizualnim profesionalcima (scenaristima, redateljima, producentima, autorima sadržaja za nove medije, profesionalcima iz industrije oglašavanja i dizajnerima interaktivnih sadržaja) koji žele unapređivati znanja i vještine potrebne za razvoj, produciranje i distribuciju interaktivnih dokumentaraca. Radionica se održava pod vodstvom međunarodnih stručnjaka kroz tri modula: predavanja, studije slučaja i razvoj (Development Lab). Zainteresirani se mogu prijaviti s projektom ili kao promatrači bez projekta.

višeSerial Eyes

Vrijeme i mjesto održavanja: rujan 2014. – svibanj 2015., Berlin
Rok za prijavu: 10. 3. 2014. (za oni koji se žele prijaviti za stipendiju); 31. 3. 2014. (zadnji rok)
Kontakt: b.linke@serial-eyes.com


Serial Eyes je devetomjesečni poslijediplomski tečaj koji organizira Njemačka filmska i televizijska akademija iz Berlina (Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin) u suradnji s Filmskom školom iz Londona (London Film School). Namjera ovog programa je pružiti dodatnu edukaciju iz segmenta pisanja scenarija i produkcije televizijskih serija. Ukupno će biti primljeno 12 mladih pisaca i producenata iz zemalja članica MEDIE s inicijalnim znanjem u području televizije. Polaznicima će također biti omogućen dvotjedni posjet Londonu tijekom ove godine te posjet MIPTV-u u Cannesu u travnju 2015. godine.

višeTransform@lab

Vrijeme i mjesto održavanja: srpanj – rujan 2014., Newport, Budimpešta, Pariz, Cardiff
Rok za prijavu: 3. 3. 2014.
Kontakt: info@transformatlab.eu


Transform@lab predstavlja intenzivnu radionicu namijenjenu studentima koji su pri završetku studija, a koji se zanimaju za razvoj i pitching kreativnih ideja putem cross-platformi. Radionica će uključivati 34 master classa i primjera dobre prakse te 12 laboratorija za razvoj projekata s vodećim kreatorima iz područja novih medija. Cilj je ovoga inovativnog programa nadahnuti sljedeću generaciju kreativnih stvaralaca u tzv. multiplatformskom svijetu. Prednost pri prijavi imaju studenti ili diplomirani unutar posljednje tri godine u području produkcije, režije, dizajna video-igrica, web-dizajna, dizajna sadržaja za mobilne telefone.

višeMidpoint

Vrijeme i mjesto održavanja: lipanj – prosinac 2014., Slovačka, Češka
Rok za prijavu: 17. 3. 2014.
Kontakt: midpointcenter@famu.cz


MIDPOINT je radionica za pisanje scenarija namijenjena studentima koji su pri završetku studija, nedavno diplomiranima i mladim filmskim profesionalcima. Naglasak je na konkretnome i konstruktivnome pružanju podrške piscima scenarija, producentima i redateljima iz aspekta razvoja specifičnih dramaturških znanja i vještina. Riječ je o tromjesečnome programu koji uključuje dvije rezidencijalne radionice i dvije sesije putem interneta. Nakon završetka druge radionice svi će projekti biti predstavljeni stručnom povjerenstvu za pitching, u čijem su sastavu predstavnici međunarodnih partnerskih programa i filmskih institucija, producenti te drugi filmski profesionalci.

višeNatječaj Zagreb filma za produkciju i koprodukciju animiranog filma

Rok za prijavu: 20. 3. 2014.
Kontakt: zagrebfilm@zagrebfilm.hr


Ustanova Zagreb film raspisala je natječaj za produkciju i koprodukciju animiranog filma na koji se mogu prijaviti samostalni hrvatski autori ili tvrtke s projektom za koji imaju autorska prava uz navedenog redatelja koji će projekt realizirati. Okosnicu prijave čine sinopsis i scenarij sa slikovnim predlošcima (layout), slikovna knjiga snimanja i redateljska koncepcija. Popis odabranih projekata bit će objavljen 20. ožujka.

višeBalkan Documentary Center Discoveries

Vrijeme i mjesto održavanja: svibanj – rujan 2014., Bugarska, Kosovo, Švedska
Rok za prijavu: 21. 3. 2014.
Kontakt: email@bdcwebsite.com


Radioničarski program Balkan Documentary Center Discoveries 2014 namijenjen je AV profesionalcima koji dolaze iz balkanskih zemalja ili autorima iz drugih zemalja koji se bave temama vezanim uz ovo geografsko područje i žele surađivati s balkanskim autorima. Radionica će obuhvatiti i kreativni i produkcijski aspekt razvoja dokumentarnih djela. Ukupno će biti primljeno 7 projekata odnosno timova producenata i redatelja/scenarista. Prva sesija u svibnju održava se u Sofiji, druga u kolovozu u Prizrenu, a treća u rujnu u Malmu. Za sudjelovanje se mogu prijaviti i kandidati bez projekta kao promatrači – predstavnici NGO-a, prikazivača, fondova i sl.

višeThe Pixel Lab

Vrijeme i mjesto održavanja: srpanj – listopad 2014., Njemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo
Rok za prijavu: 28. 3. 2014.
Kontakt: lab@powertothepixel.com


The Pixel Lab je popularni europski program razvoja krosmedijalnih projekata tijekom kojega polaznici pod vodstvom profesionalnih mentora prolaze kroz sve aspekte kreiranja krosmedijalnih audiovizualnih sadržaja – pripremu, razvoj, analizu potencijalnog tržišta, distribuciju i sl. Prima se ukupno 40 polaznika, od čega 20 producenata s projektima i 20 autora/kreativaca bez projekta (redatelja, scenarista, game developera, story arhitekata, dizajnera itd.) Prvi dio odvija se u Njemačkoj (u Schwarzwaldu), a drugi u sklopu London Film Festivala, kada će odabrani polaznici imati priliku pitchirati svoje projekte pred međunarodnim producentima i agentima.

višeRefineri

Vrijeme i mjesto održavanja: srpanj – studeni 2014., Rijeka
Rok za prijavu: 28. 3. 2014.
Kontakt: ukus@ukus.tv (prijava); jelena@ukus.tv (informacije)


Riječka Udruga Ukus poziva na drugo izdanje programa Refineri namijenjenog razvoju autorskog hibridnog audiovizualnog stvaralaštva i transmedijskih formi u filmu. Fokus je na spajanju kinematografije i likovne umjetnosti s nekonvencionalnim praksama i amaterizmom. Platforma uključuje cjelogodišnje savjetovanje i mentoriranje te prezentaciju, finalizaciju i distribucijski plan hibridnih autorskih radova. Sudionike će kroz radionice, individualne konzultacije, tutorstvo, filmske projekcije, masterclassove i popratna događanja voditi priznati stručnjaci u području transmedije. Glavni mentori programa su Lordan Zafranović, Guillaume Maupin, Peter Kerekeš, Željka Sukova i Aleš Suk.

više Blankove radionice

Vrijeme i mjesto održavanja: od ožujka 2014., Zagreb
Rok za prijavu: tijekom ožujka
Kontakt: info@blankzg.hr


Zagrebačka filmska udruga Blank_filmski inkubator od ožujka kreće s novim ciklusima raznovrsnih filmskih radionica. Na programu je dvomjesečna Filmska škola (prijave do 1. 3. / 5. 3.), zatim četiri besplatne početne radionice: za nezaposlene koji žele pokrenuti obrt ili tvrtku (prijave do 2. 3.), za umirovljenike (prijave do 7. 3. ), za djecu (prijave do 18. 3.) te radionica srednjoškolaca za srednjoškolce (prijave do 3. 3.) Tu su i dvije napredne radionice – za digitalnu video-montažu (prijave do 16. 3.) i za izradu promotivnog videa za nevladine organizacije (prijave do 12. 3.)

više 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.