Preskoči na glavni sadržaj

Prijave na radionice, programe i natječaje: AdaptLab, Pisanje za film KKZ, DORF i Klasik TV, Media Make up School, AniDox:Lab, CineVision

U tijeku su prijave na međunarodni scenaristički program AdaptLab TorinoFilmLaba posvećen adaptiranju književnosti na film • Pisanje za film nova je scenaristička radionica Kinokluba Zagreb • DORF i Klasik TV pozivaju na natječaj za najbolji scenarij glazbenog dokumentarnog filma • NISI MASA organizira radionicu o distribuciji kratkog i srednjeg metra • AniDox:Lab specifična je radionica o animiranim dokumentarnim filmovima • Media Make Up School ove sezone nudi tri stupnja edukacije za filmsku masku AdaptLab
Mjesto i vrijeme održavanja: Krakov (travanj/svibanj), *mjesto naknadno* (kolovoz/rujan), Torino (studeni)
Rok za prijavu: 3. 2. 2014.
Kontakt: adaptlab@torinofilmlab.it


AdaptLab je višemjesečni radioničarski program adaptiranja romana na film, namijenjen scenaristima i redateljima/scenaristima koji dolaze iz zemalja članica programa MEDIA (zemlje EU + Bosna i Hercegovina, Island, Lihtenštajn, Švicarska, Norveška). Dio je TorinoFilmLaba, edukativnog i networking projekta pri Torino Film Festivalu namijenjenom razvoju pretprodukcije, jednog od najvećih i najvažnijih takve vrste u Europi.

Traži se ukupno 12 polaznika koji se mogu prijaviti u dvije kategorije – s adaptacijom knjige po vlastitom izboru ili oni koji žele adaptirati djela koja ponude organizatori. Program se sastoji od tri rezidencijalne radionice između kojih se održavaju online sesije, a kao i za sve druge programe TorinoFilmLaba, finale slijedi na idućem Torino Film Festivalu na kojem polaznici konkuriraju za nagrade u ukupnom iznosu od preko 50 tisuća eura.

VIŠE Radionica pisanja za film Kinokluba Zagreb
Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, 14. 2. – 14. 6. 2014.
Rok za prijavu: 7. 2. 2014.
Kontakt: visnja.pentic@gmail.com

Kinoklub Zagreb poziva sve zainteresirane, neovisno o prethodnom filmskom iskustvu, da se prijave na četveromjesečnu besplatnu radionicu pisanja za film koju će voditi Višnja Pentić, filmska kritičarka i autorica, dobitnica diplome „Vladimir Vuković“ Hrvatskog društva filmskih kritičara za 2011. godinu i nagrade za najbolji film Gledališta Kinokluba Zagreb 2014.

Cilj radionice je da polaznicima kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima omogući detektiranje tematika, tehnika i formi koje im najbolje odgovaraju te tako pronaći polazište s kojeg mogu sagraditi kvalitetan filmski scenarij. Za prijavu je potrebno napisati tekstove (duljine između 2000 i 3000 znakova) u dvije od ovih osam ponuđenih formi: 1) monolog, 2) dijalog, 3) pismo, 4) dnevnički zapis, 5) opis prostora, 6) portret osobe, 7) priča ispričana slikama ili 8) pjesma u prozi na e-adresu visnja.pentic@gmail.com do 7. veljače. Bit će primljeno 6 do 7 polaznika, radionica će se odvijati jednom tjedno od sredine veljače do sredine lipnja u prostorima Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14).

VIŠEAniDox:Lab
Mjesto i vrijeme održavanja: Danska (Kopenhagen i Viborg), svibanj – rujan 2014.
Rok za prijavu: 17. 2. 2014.
Kontakt: Michelle Kranot, mickranot@gmail.com

AniDox:Lab jedinstven je radioničarski program posvećen dokumentarnom stvaralaštvu u animiranim tehnikama. Namijenjen je europskim profesionalcima iz oba područja, iz zemalja MEDIA-e, koji se žele okušati u kreiranju novih filmskih formi. Uz kino i TV, program cilja i na kreiranje transmedijskog animirano-dokumentarnog sadržaja.

Zainteresirani uz prijavu trebaju priložiti i outline animirano-dokumentarnog projekta koji bi htjeli razvijati kroz ovaj program, koji čine tri rezidencijalne trodnevne radionice u Kopenhagenu i Viborgu – prva početkom svibnja, druga krajem lipnja, a treća sredinom rujna. AniDox je dio projekta The Animation Workshop pri Školi za kreativne industrije Sveučilišta u Viborgu. Redovno surađuje s festivalom Dok Leipzig tako da za polaznike postoji mogućnost da nakon završenog programa na njemu predstave trailere svojih radova.

VIŠECineVision
Mjesto i vrijeme održavanja: Brive-la-Gaillarde, Francuska, 9. – 13. 4. 2014.
Rok za prijavu: 20. 2. 2014.
Kontakt: Michaela Pnacekova, michaela@nisimasa.com

CineVision je radionica o distribuciji srednjometražnih i kratkometražnih filmova namijenjena filmašima u dobi od 18 do 30 godina iz Njemačke, Italije, Španjolske, Portugala, Ujedinjenog kraljevstva, Poljske, Estonije, Norveške, Češke, Austrije, Finske, Hrvatske, Litve i Francuske. Organizira je europska filmska mreža mladih NISI MASA, a održava se u sklopu 11. izdanja Filmskog festivala u Briveu.

Sudionici će sudjelovati na nizu manjih radionica, okruglih stolova i predavanja, a ako žele mogu se prijaviti i s vlastitim projektima na kojima trenutno rade i dobiti savjete 1-na-1 od strane priznatih europskih stručnjaka koji će prisustvovati festivalu. Kotizacija iznosi 150 eura (bez projekta) odnosno 100 eura (s projektom) i uključuje smještaj, festivalsku akreditaciju i dio troškova prijevoza.

VIŠE


Klasik TV i DORF - natječaj za scenarij
Mjesto i vrijeme održavanja festivala: Vinkovci, 6.- 9. 3. 2014.
Rok za prijavu: 21. 2. 2014.
Kontakt: info@filmfestivaldorf.com

Vinkovački DORF, festival dokumentarnog rock filma, i popularni regionalni kabelski kanal Klasik TV pozivaju sve zainteresirane filmske autore da sudjeluju u natječaju za najbolji scenarij kratkometražnog ili dugometražnog dokumentarnog glazbenog filma. Autoru najboljeg rada pripast će 10,000 kuna – pobjednik će biti proglašen na festivalu 8. ožujka. Jednom realizirani film prikazivat će se u progamu Klasik TV-a.

Također, podsjećamo da su do 31. siječnja otvorene i prijave filmova za glavni program festivala.

VIŠEMedia Make up School
Mjesto i vrijeme održavanja: Zagreb, tijekom cijele godine
Rok za prijavu: otvoreno
Kontakt: tinajesenkovic@gmail.com, 091 767 0916


Media Make up School mjesto je jedine specijalizirane edukacije za filmsku masku i šminku u Hrvatskoj – za početnike ili profesionalce koji žele usvojiti ili produbiti vještine kreiranja maske, karakterne šminke, masnica, ogrebotina, posjekotina, aplikacija umjetnih brkova i brada, frizura za potrebe snimanja te stjecati dodatno iskustvo na filmskim setovima.

Od ove sezone nude se tri stupnja – Media Make up Basic, Advanced i Assistant. Radionice se odvijaju za manji broj polaznika, kroz dva tjedna, a prijave su kontinuirano otvorene tijekom čitave godine. Voditeljica škole Tina Jesenković radila je kao majstorica šminke na reklamama, spotovima, modnim revijama i kratkometražnim igranim filmovima u Londonu, a surađivala je sa zvijezdama kao što su Maggie Smith i Judi Dench. Između ostalog, radila je i s make up artisticom Noriko Watanabe (Sjećanja jedne gejše, Kill Bill, Spiderman, Bande New Yorka) i majstorom maske Barrijem Gowerom (Harry Potter) na filmu Diana.

VIŠE


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.