Preskoči na glavni sadržaj

Prijave na radionice i programe: KKZ-ova radionica kratkog filma, Palunkov klub 5, Sources 2, When East Meets West, Sofia Meetings 2014, Pitching du Réel i MIFA (Annecy)

Prijave na radionice i programe: KKZ-ova radionica kratkog filma, Palunkov klub 5, Sources 2, When East Meets West, Sofia Meetings 2014, Pitching du Réel i MIFA (Annecy)

U tijeku su prijave na radionicu kratkog filma Kinokluba Zagreb i radionicu scenarija Palunkov klub • Prijave na radionicu za razvoj scenarija Sources 2 (Berlin - Brandenburg) otvorene su do 2. prosinca • Otvorene su prijave na koprodukcijski forum When East Meets West te na pitchinge u sklopu događaja Sofia Meetings, MIFA-e, sajma Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju i sajma DOCM u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel u Nyonu.

Radionica kratkog filma Kinokluba Zagreb
Početak radionice: 8. 11. 2013. - uvodno predavanje

Mjesto održavanja: Trg žrtava fašizma 14, Zagreb

U tijeku su prijave na novu radionicu kratkog filma Kinokluba Zagreb, koja omogućava da se uz mentorsku pomoć napravi autorski film. Radionica se temelji na razradi pojedinačnih ideja i njihovoj realizaciji. Rod i žanr kratkih filmova su slobodan izbor, tako da polaznici uz eksperimentalni, igrani, dokumentarni mogu raditi čak i kratki animirani film. U sklopu radionice analiziraju se primjeri filmova, čime se olakšava razumijevanje filma i njegove izrade. Produkcijski uvjeti su osigurani od strane Kinokluba Zagreb. Voditelji su Sonja Tarokić i Vedran Šuvar.

Radionica je besplatna i otvorena za sve zainteresirane, uključujući i one koji nisu članovi KKZ-a. Svi potencijalni polaznici se prijavljuju dolaskom na uvodno predavanje radionice koje će se održati u petak 8. studenoga 2013. u 20 sati u Kinoklubu Zagreb.

Kontakt: Vedran Šuvar, vedran.suvar@gmail.com, 095 838 95 46
Službena stranica Kinokluba Zagreb.


Palunkov klub 5
Vrijeme i mjesto održavanja: studeni 2013. - travanj 2014., Zagreb, kino Tuškanac
Rok za prijavu: 10. 11. 2013.


Palunkov klub je napredna 6-mjesečna radionica razvoja scenarija kratkometražnog igranog filma. Nastala je 2010. godine kao zajednički projekt Palunka, Kinokluba Zagreb i Blank_filmskog inkubatora namijenjen bivšim polaznicima njihovih početnih radionica. Novost je od ove sezone da je sudjelovanje otvoreno svima koji imaju neko prethodno scenarističko iskustvo, odnosno koji su završili barem jednu početnu scenarističku radionicu ili edukativni program ili su autori scenarija najmanje jednog kratkometražnog filma.

Sudjelovanje je besplatno, okosnicu prijave čine radni materijali jednog ili dva kratkometražna igrana filma koja kandidati žele razvijati kroz radionicu.

Više informacija o detaljima i uvjetima prijave dostupno je na portalu Palunko.
Kontakt: radionice@palunko.org

WHEN EAST MEETS WEST 2014 - koprodukcijski forum
Vrijeme i mjesto održavanja: 20. do 22. siječnja 2014, Trst (Italija)

Rok za prijavu je produžen: 14. 11. 2013.

Koprodukcijski forum WHEN EAST MEETS WEST održat će se u Trstu od 20. do 22. siječnja 2014. godine. Fokus prošlogodišnjeg WEMW-a bio je na zemljama njemačkog govornog područja, a ove je godine na zemljama Beneluksa: Belgiji, Nizozemskoj i Luksemburgu.

Program foruma uključuje pitching, individualne sastanke, panel-diskusije i predavanja. Dvadeset odabranih producenata iz istočnoeuropskih zemalja i Italije te iz Belgije, Nizozemske i Luksemburga predstavit će svoje projekte u razvoju. Prijave su otvorene za dugometražne igrane filmove kojima predstoji kinodistribucija i tv dokumentarce u fazi razvoja s potencijalom za međunarodnu koprodukciju. Odabrani producenti / projekti natječu se za nagradu WEMW Development Award i stipendiju EAVE European Producers Workshopa 2014.

Detalje o prijavama pronađite na ovoj poveznici.

Radionica za razvoj scenarija Sources 2
Vrijeme i mjesto održavanja: 3. - 11. 4. 2014., Berlin-Brandenburg (Njemačka)
Rok za prijavu: 1. 12. 2013.


Sources 2 tromjesečni je program namijenjen europskim scenaristima i timovima u sastavu: scenarist, producent i redatelj s projektom u razvoju. Sastoji se od sedmodnevne radionice, razvojnog perioda uz rad s mentorom i zaključne radionice. Prijave su otvorene za projekte dugometražnih igranih filmova i kreativne dokumentarce zaključno do 1. prosinca 2013.

Detalje o prijavama moguće je pronaći na ovoj poveznici.

Sofia Meetings 2014.
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. - 16. 3. 2014., Sofija (Bugarska)
Rok za prijavu: 15. 12. 2013.


11. izdanje industry događaja Sofia Meetings održat će se u ožujku 2014. u okviru 18. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji. Prijave na događaj, koji podupire Program MEDIA Europske unije, otvorene su za projekte i filmove u dva modula:

U sklopu Pitchinga dugometražnih filmova predstavit će se debitantski, drugi ili treći igranofilmski projekti za koje se traže financijska sredstva ili suradnja.

U sklopu projekcija Balkan Screening, najnoviji dugometražni i kratkometražni filmovi iz Bugarske i regije predstavit će se programerima međunarodnih festivala, prodajnim agentima i tvrtkama, distributerima i novinarima.

Projekti koji se prijavljuju moraju biti debitantski, drugi ili treći filmovi redatelj/ic/a. Za prijavu je potrebno poslati logline, sinopsis, treatment ili scenarij, redateljske bilješke, kratku biografiju redatelja, informacije o produkcijskoj tvrtci, budžet i financijski plan.

Prijavu je potrebno poslati na e-mail adresu sofiameetings@sofiaiff.com.
Detalji o prijavama dostupni su na
ovoj poveznici.

Pitching du Réel
Vrijeme i mjesto održavanja: 29. 4. - 1. 5. 2014., Nyon (Švicarska)
Rok za prijavu: 16. 12. 2013.


Međunarodni filmski sajam DOCM (Doc Outlook ­ International Market) koji se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala Visions du Réel raspisao je poziv za projekte dugometražnih kreativnih dokumentaraca iz cijelog svijeta. 15 odabranih projekata sudjelovat će na radionici, a potom će se pitchingom u trajanju od sedam minuta predstaviti producentima, urednicima, financijerima, distributerima i ostalim okupljenim profesionalcima.

Za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac najkasnije do 16. prosinca 2013.
Službena stranica
Kontakt: info@sources2.de


Pitching MIFA-e, sajma Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju
Vrijeme i mjesto održavanja: 10. - 14. 6. 2014., Annecy (Francuska)
Rok za prijavu: veljača 2014.


Filmski sajam u sklopu Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju (MIFA) jedan je od najvećih industrijskih događaja u svijetu animacije s tradicijom dugom četvrt stoljeća. U okviru MIFA-e održava se pitching animiranih projekata (kratkometražnih, dugometražnih, transmedijskih i projekata tv-serija) koji traže financijere. Odabrani projekti predstavit će se profesionalcima iz filmske industrije i natjecati za nekoliko partnerskih nagrada (Disney Channel, Adobe, France Télévision, Arte, Folimage). Prijave se zaključuju u veljači 2014., a za prijavu je potrebno dostaviti elemente koncepta kao što su sinopsis, pismo namjere, grafički elementi i storyboard).

Detalji o prijavama dostupni su na ovoj poveznici.
Kontakt: Géraldine Baché, geraldinebache@citia.org

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.