Preskoči na glavni sadržaj

Prijave na radionice i programe: FROOOM, Nisimazine Venice 2013, Supertoon, DOK Leipzig Co-Production Meeting, Croatia Goes Cross-Media, 3D filmska radionica u Splitu

Ljetne radionice o filmu FROOOM
Vrijeme održavanja: 1. - 27. srpnja 2013., kino Tuškanac, Zagreb
Rok za prijavu: 20. srpnja 2013.

Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba po drugi put organiziraju edukativne radionice o filmu FROOOM razvijajući izvaninstitucionalno obrazovanje mladih i stvarajući kvalitetni kulturni i zabavni program u Zagrebu tijekom ljeta. Program radionica FROOOM! zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih discipline kroz praktičan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. Uz svakodnevne filmske projekcije, igru i dramske vježbe te kroz praktične zadatke snimanja i montiranja, djeca će korak po korak ući u čaroban svijet filma i razviti dublje razumijevanje filmskih tehnika i sadržaja. 

Cijena prijave za jedan tjedan radionice je 750 kuna, a detaljne informacije o radionicama i načinima plaćanja dostupne su na službenim stranicama.


Nisimazine Venice 2013
Rok za prijavu: 21. srpnja
Vrijeme održavanja: 26. kolovoza - 8. rujna 2013. (za vrijeme 70. Filmskog festivala u Veneciji)

Skupina od 12 mladih filmskih kritičara i fotografa iz cijele Europe okupit će se kako bi popratili jedan od najznačajnijih svjetskih filmskih festivala. Tim Nisimazine Venice činit će osmero mladih filmskih kritičara, dva fotografa i dva videoblogera koji će pratiti festival i izdati bilten na temu natjecateljskog programa Orizzonti.

Prijaviti se mogu osobe od 18 do 30 godina starosti koje su građani ili imaju boravište u Italiji, Hrvatskoj ili Rumunjskoj. Cijena kotizacije je 150 eura. Za sudionike je osiguran smještaj tijekom njihova boravka u Veneciji, a organizator pokriva i 50% putnih troškova.

Kako točno izgleda ovaj projekt najbolje je vidjeti u izdanjima recentnog Nisimazina na festivalu u Karlovym Varyma na izradi kojeg je sudjelovao i Nino Kovačić, filmski kritičar i novinar, suradnik Filmonauta, Kulturpunkta, Palunka i raznih domaćih filmskih festivala.

Kontakt e-mail: europe@nisimasa.com

Detaljne informacije i prijavicu moguće je pronaći na ovoj poveznici.


Radionica fantaskopa za osnovnoškolce
Vrijeme održavanja: 28. srpnja - 2. kolovoza 2013. (Supertoon Film Festival, Šibenik)
Rok za prijavu: 26. srpnja

Međunarodni festival animacije SUPERTOON poziva sve zainteresirane osnovnoškolce da se prijave na radionicu fantaskopa. Fantaskop je 200 godina stara igračka za animaciju koja će djeci poslužiti da se dobro zabave, a pritom i nauče ponešto o ovoj animacijskoj tehnici.

Radionica će se održavati od utorka 30. srpnja do petka 2. kolovoza 2013. u galeriji Sv. Krševan u Šibeniku od 10 do 12 sati. Prijavite se vrše na e-mail slave@supertoonfestival.com. Broj polaznika je ograničen.

Detaljne informacije i prijavnica dostupni su na ovoj poveznici.


9th International DOK Leipzig Co-Production Meeting
Vrijeme održavanja: 28. i 29. listopada 2013. (56. Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig, Njemačka)
Rok za prijavu: 1. kolovoza 2013.

Pozivaju se producenti da zaključno s 1. kolovoza prijave svoje dokumentarne projekte u razvoju ili u ranim fazama produkcije. Program DOK Leipzig Co-Production Meeting uključuje sastanke producenata s financijerima i brojne druge prilike za networking, prezentacije studija slučaja, diskusije, okrugle stolove na temu međnarodnih koprodukcija danas.

Kontakt: Christine Hille hille@dok-leipzig.de

Detaljne informacije i prijavnica dostupni su na ovoj poveznici.


Croatia Goes Cross-Media - program stručnog usavršavanja za audiovizualne profesionalce iz Hrvatske i Europe
Vrijeme održavanja; 26. - 29. kolovoza 2013. (u sklopu 4. Avvantura Festivala u Zadru)
Rok za prijavu: 2. kolovoza

Croatia Goes Cross-Media intenzivna je trodnevna radionica u organizaciji nezavisne produkcijske kuće Aning FILM namijenjena europskim audiovizualnim profesionalcima, producentima i autorima s ciljem da educira sudionike o novim medijima i načinima stvaranja jedinstvene višeplatformske priče.

Radionica će okupiti neke od vodećih stručnjaka cross-medije u Europi te predstavlja spoj grupnog rada, studija slučaja, sastanaka s mentorima i stručnjacima te razvoja postojećih projekata sudionika uz suradnju mentora. Mentori i predavači nagrađivani su autori i stručnjaci za cross-mediju Nuno Bernardo, Jean Pierre Magro i Alison Norrington.

Cijena kotizacije do 22. srpnja iznosi 295 eura, a nakon toga do zatvaranja prijava, 2. kolovoza, 450 eura. U cijenu kotizacije uključena je školarina, tri noćenja, obroci, radni materijali, akreditacija za Film forum Zadar te završna zabava. Slobodnih mjesta za sudjelovanje ukupno je 24, a kasne se prijave neće uzimati u obzir.

Kontakte, detaljne informacija o programu i prijavnicu moguće je pronaći na ovoj poveznici.


3D filmska radionica / Stereoscopic 3D film workshop
Vrijeme održavanja: 9. - 16. rujna 2013. (Split Film Festival)
Rok za prijavu: 3. kolovoza 2013.

3D filmska radionica namijenjena je svim zaljubljenicima u film. Cilj radionice je istražiti najvažnije postavke, primjere i metode rada na području stereoskopije (trodimenzionalnog prikaza) te sudionike podučiti osnovama i praktičnim vještinama rada s 3D tehnologijom. Radeći u u grupi, polaznici će zajednički koncipirati, snimiti i montirati kratkometražni trodimenzionalni film na temu Split 1700. Po završetku radionice posjedovat će ne samo razumijevanje treće dimenzije na filmu nego i iskustvo iz svih faza produkcije 3D filma.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj je mjesta ograničen. Voditelji radionice bit će Zoran Zelić, umjetnik s njujorškom adresom i filmski redatelj Joško Jerončić.

Rok za prijave je 3. kolovoza 2013. Zainteresirani mogu svoje prijave s motivacijskim pismom i kratkim životopisom slati na info@splitfilmfestival.hr.

Detaljne informacije i prijavnica dostupni su na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.