Preskoči na glavni sadržaj

Prijave na radionice i programe: EFA-in masterclass ANIMATION TODAY, Sundance Screenwriters Lab, EURODOC 2014 i DOK Leipzig Net Lab

EFA Master Class ANIMATION TODAY
Vrijeme održavanja:  9. - 15. rujna 2013.
Mjesto održavanja: Ludwigsburg (Njemačka)
Rok za prijavu: 9. kolovoza 2013. - krajnji rok
Masterclass EFA-e ANIMATION TODAY posvećen je suvremenoj animaciji, a održat će ga njemački autor, dizajner i redatelj Andreas Hykade (The Runt, Love and Theft) uz goste, izraelskog autora Arija Folmana (Valcer s Bashirom, The Congress), britanskog autora Phila Mulloya (Dead but not Buried, Intolerance Trilogy), irskog autora Davida O'Reillyja (Please Say Something, The External World) i poljsku autoricu Isabelu Plucinsku (Jam Session, Darling). Radionica / masterclass održat će se od 9. do 15. rujna 2013. u Ludwigsburgu (Njemačka), a prijaviti se mogu europski profesionalci (scenaristi, redatelji, animatori, dizajneri, tehnički direktori i producenti) s polja klasične animacije, industrije igara, transmedije i sl.

Naknada za sudjelovanje iznosi 500 eur, a pokriva i troškove prehrane. Troškovi prijevoza i smještaja nisu uključeni.

Detalji o prijavama i online prijavnica dostupni su na ovoj poveznici.


Sundance Screenwriters Lab
Vrijeme održavanja: 10. - 15. siječnja 2014.
Mjesto održavanja: Park City, Utah (SAD)
Rok za prijavu: 15. kolovoza 2013.

Screenwriters Lab petodnevna je radionica koja omogućava polaznicima intenzivan rad na scenarijima dugometražnih igranih filmova uz podršku iskusnih pisaca u ambijentu koji potiče inovacije i kreativnost. Screenwriters Lab održava se svake godine u siječnju, neposredno prije Sundance Film Festivala. U lipnju svake godine održava se još jedno izdanje Screenwriters Laba, no na njemu je moguće učestvovati samo uz poziv.

Prijave su otvorene za scenariste/redatelje (ili tim koji čine scenarist i redatelj) debitantskog odnosno drugog dugometražnog igranog filma.

Dodatne informacije o programu i načinima prijave moguće je pronaći na ovoj poveznici.


EURODOC 2014.
Vrijeme održavanja: 3 radionice (ožujak - listopad 2014.)
Mjesto održavanja: vidjeti službene stranice
Rok za prijavu: 14. listopada 2013.

EURODOC je program stručnog usavršavanja namijenjen europskim profesionalcima s područja dokumentarnog filma koji razvijaju dokumentarni projekt s međunarodnim koprodukcijskim potencijalom. Radionice omogućuju sustavnu analizu dokumentarnog projekta u razvoju, savjete o izradi budžeta i financiranju te raspravu o legalnim, poslovnim i ostalim praktičnim aspektima koprodukcija. Do danas EURODOC se razvio u razgranatu mrežu koju čini 750 profesionalaca iz 53 zemlje, a njih 50-ak biti uključeno u program.

Radionice EURODOC 2014. održat će se tri puta tijekom razdoblja od osam mjeseci, na francuskom i na engleskom jeziku, a vodit će ih Serge Lalou (producent, Les films d'ici - Francuska) i Heino Deckert (producent i distributer, MA.JA.DE. Filmproduktion, Njemačka).

PRVA RADIONICA: razvoj projekta, ožujak 2014.
DRUGA RADIONICA: budžetiranje, financiranje i prezentacija projekta, lipanj 2014.
TREĆA RADIONICA: sastanci s urednicima, rujan / listopad 2014.

Dodatne informacije o prijavama moguće je pronaći na ovoj poveznici.


3. DOK Leipzig Net Lab
Vrijeme održavanja: 1. i 2. studenoga 2013.            
Mjesto održavanja: Leipzig, Njemačka    
Rok za prijavu: 18. kolovoza 2013.

Dvodnevni program koji se sastoji od konferencije i radionica na temu transmedijskog pripovijedanja namijenjen je kreativcima s dokumentarnim ili animiranim krosmedijskim projektom koji trebaju profesionalnu podršku za razvoj ideje, dramaturgije i strukture projekta. Osam krosmedijskih projekata bit će odabrano za sudjelovanje, a producenti i dva člana tima bit će pozvani na konferenciju.

Prvi dan programa rezerviran je za susrete s profesionalcima, studije slučaja, sastanke i okrugle stolove, a drugi je dan rezerviran za predstavljanje i podršku odabranim projektima.

Detalje o programu, naknadama za sudjelovanje i prijavama moguće je pronaći na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.