Preskoči na glavni sadržaj

Priča s početka vremena nagrađena na Kratkofilu Plus

Animirani film Priča s početka vremena redatelja Božidara Trkulje (Bonobostudio) osvojio je Nagradu za najbolji regionalni film na 6. međunarodnom filmskom festivalu Kratkofil Plus koji se od 18. do 22. srpnja održavao u Banja Luci.

Radnja Priče s početka vremena prati zbivanja u jednom selu nalik afričkom koje ugrožava mitski demon Garmah - niti lignja niti ptica. Reposuki gruovi, Jak Pur, N´ga, Prcmoljčić i Trupasti gnjiležari, samo su neki od likova koji na začudan i duhovit način utjelovljuju prepoznatljive ljudske osobine.

Film je prikazan na Danima hrvatskog filma, a potom i na Tabor Film Festivalu. Nakon Kratkofila Plus, nastavlja svoj festivalski život na 2. međunarodnom festivalu animiranog filma Supertoon (Brač), Opuzen Film Festivalu, međunarodnom festivalu animacije Animanima u Čačku i međunarodnom festivalu animiranog filma KROK (Ukrajina, Rusija).

Počašćen sam ovom nagradom i uistinu mi je zadovoljstvo što sam jedan dan, na dan otvaranja, prisustvovao Festivalu i bio vaš gost. Kada sam odlazio, spustio sam se do Vrbasa, umio se i ponio jedan kamen za uspomenu. Možda zato što u neke gradove čovjek poželi ponovno doći, izjavio je Božidar Trkulja.

Članovi žirija: Oliver Sertić, medijski aktivist i producent iz Hrvatske, Tristan Priimagi, direktor međunarodne promocije Filmskog fonda Estonije, filmski kritičar i festivalski selektor iz Estonije i Juan Carleveris, redatelj i scenarist iz Španjolske, dodijelili su Grand prix festivala igranom filmu Na maturi (At the Formal) australskog redatelja Andrewa Kavanagha.

Festival Kratkofil osnovan je 2007. godine u Banja Luci i od tada je prikazao na stotine kratkometražnih igranih, animiranih, dokumentarnih i eksperimetalnih filmova sa svih kontinenata.

Popis svih nagrađenih filmova nalazi se ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.