Preskoči na glavni sadržaj

Približava se rok za prijave projekata na europski program stručnog usavršavanja EKRAN+ 2018

Do 1. prosinca 2017. traju prijave na EKRAN+, europski program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije, a namijenjen je ključnim kreativnim osobama na filmskom projektu.

Program EKRAN+ je program razvoja filmskih projekata podijeljen u tri sesije namijenjen filmskim profesionalcima, prvenstveno redateljima i redateljima/scenaristima. Program u trajanju od 22 dana među ostalim omogućuje rad na treatmentu ili prvom draftu scenarija te snimanje jedne ili dviju scena iz filma s profesionalnim glumcima, scenografima i direktorom fotografije kako bi se istražio i vizualni identitet filma.

EKRAN+ zajednički je projekt Studija Wajda i Filmske škole Wajda, FOCAL-a (Švicarska), Austrijskog filmskog insitituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, a organiziran je uz potporu Poljskog filmskog instituta i fondacije Agora te Kreativne Europe – Potprograma MEDIA.

EKRAN+ je program stručnog usavršavanja koji se usredotočuje na proces kreativne predprodukcije kroz snimanje odabranih scena projekata polaznika i koji omougaćava polaznicima programa da istražuju, identificiraju i preispituju ton i vizualni jezik svog budućeg filma. Budući da se proces kreativne predprodukcije zasniva na principu timskog rada, program je namijenjen ključnim kreativnim osobama na projektu. Svaki odabrani projekt zastupa njegov kreativni tim koji se sastoji od redatelja ili redatelja/scenarista, scenarista (ili koscenarista), producenta, te ako je to moguće i snimatelja.

EKRAN+ pruža priliku redateljima da razviju sve kreativne aspekte svog projekta, ali i da ostvare što užu suradnju s ostalim članovima kreativnog/produkcijskog tima: scenaristom/koscenaristom, producentom i snimateljem. Cilj programa je da polaznici kroz grupni i individualni rad razviju svoje postojeće treatmente/scenarije i snime po dvije odabrane scene iz istih, razviju marketinšku i produkcijsku strategiju, a sve pod mentorstvom nekih od najpoznatijih i najcjenjenijih europskih filmskih pedagoga i stvaralaca, te uz logističku podršku profesionalaca poput casting directora i scenografa.

Detalji o besplatnom programu stručnog usavršavanja EKRAN+ i uvjetima prijave dostupni su na ovoj poveznici, a za sve dodatne informacije slobodni ste se obratiti na email adresu: promotion@havc.hr

Prijave se šalju do 1. prosinca 2017. godine na adresu:
Hrvatski audiovizualni centar (s naznakom EKRAN+) Nova Ves 18, 10000 Zagreb, Hrvatska

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.