Preskoči na glavni sadržaj

Premijere kratkometražnih animiranih filmova u Puli i Zagrebu

Večeras, u četvrtak 17. travnja, u 19 sati u kinu Europa u Zagrebu premijerno će se prikazati dva nova kratkometražna animirana filma, nastala u produkciji zagrebačkog Bonobostudija. To su Glad autorice Petre Zlonoge i Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona. Istovremeno se u kinu Valli u Puli održava premijera filma Love and Vehicles Draška Ivezića. 

Film Glad (6'09'') animiran je tehnikom olovke i tuša na papiru, a tematizira vječni krug gladi za životom. Scenarij, režiju i dizajn potpisuje Petra Zlonoga, animaciju i koloriranje Petra Zlonoga i Jelena Oroz, a zvuk je radio talijanski programer iz područja animacije i skladatelj Andrea Martignoni.

Simulacra (8'40'') nas u tehnici stop-animacije vodi u mračan svijet s one strane ogledala, svijet u kojem ništa nije sigurno – pa ni to tko koga zapravo posmatra. Za režiju, scenarij, dizajn, animaciju, lutke i scenografiju zaslužni su Ivana Bošnjak i Thomas Johnson, direktor fotografije je Ivan Slipčević, monažerka Iva Kraljević, a skladatelj i dizajner zvuka Hrvoje Štefotić.

Produkciju obaju filmova potpisuje Vanja Andrijević iz Bonobostudija. Nakon premijere oba će se filma idućeg tjedna moći pogledati u animiranoj konkurenciji 23. Dana hrvatskog filma, a u lipnju će igrati i na Animafestu, Glad u Velikoj panorami, a Simulacra u posebnom programu posvećenom lutka-filmu. Više o filmovima doznajte na stranicama Bonobostudija, a foršpane možete pogledati na Vimeu.


Glad Petre Zlonoge

Istovremeno se večeras, u 19 sati, u pulskom kinu Valli održava premijera kratkometražnog animiranog filma Love and Vehicles (Ljubav i prijevozna sredstva, 14'05'') autora Draška Ivezića. Riječ je o komičnom djelu crtanom rukom koji istražuje ljubavne odnose u užurbanome suvremenom svijetu. Uz Ivezića na filmu su radili Petra Zlonoga, Denis Chapon, Jody Ghani i Ditte Brøns-Frandsen kao animatori, Ivor Ivezić kao montažer i Branko Radić kao skladatelj, a zanimljivo je da je supervizor bio svjetski poznati animator iz Estonije Priit Pärn. Producent je Vinko Brešan, a film je nastao u koprodukciji Zadruge Praksa Adriatic Animation, Zagreb filma i danskog The Animation Workshopa.


Love and Vehicles Draška Ivezića

Ivezićevom filmu prethodi projekcija još jednog kratkog animiranog ostvarenja, Sestre (11'30''), autorice Lee Vidaković, koji je svoju premijeru imao prošle godine u sklopu izložbe T-HTnagrada@msu.hr u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Više o ova dva naslova potražite na stranicama kina Valli.

Glad, Simulacra i Love and Vehicles sufinancirani su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Ulaz na oba večerašnja događanja je slobodan.

Naslovna fotografija: Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.