Preskoči na glavni sadržaj

Premijere filmova 2 sunčana dana Ognjena Sviličića i Le samourai Ivana Faktora

U utorak, 18. siječnja 2010., održane su dvije zagrebačke premijere filmova 2 sunčana dana (2010.) Ognjena Sviličića i Le Samouraï (2011.) Ivana Faktora.

Nakon hrvatske premijere na 57. festivalu igranog filma u Puli prošle godine i međunarodne premijere na Međunarodnom festivalu istočneuropskog filma u Cottbusu, novi dugometražni film 2 sunčana dana, redatelja i scenarista Ognjena Sviličića premijerno će biti prikazan u zagrebačkom Cinestaru, prije hrvatske distribucije s kojom film kreće u četvrtak, 20. siječnja 2011. Film je nastao u produkciji Maxima filma i koprodukciji s Kinoelektronom iz Francuske. 

Premijera kratkometražnog, dokumentarno-eksperimentalnog filma redatelja Ivana Faktora Le Samouraï održat će se kinu Tuškanac (u 20 sati). Film je snimljen u četiri zida stana Tomislava Gotovca. Subjektivnom kamerom snimljen je interijer Gotovčeva stana prikazujući kako izgleda i kako je organiziran autorov privatni prostor nakon dvadeset godina prikupljanja, gomilanja i prostornog povezivanja, asembliranja, postojećih osobnih stvari i najrazličitijih pronađenih i slučajno zatečenih predmeta iz svakodnevice. Film je nastao u produkciji Hrvatskog filmskog saveza. Direktor fotografije film je Vedran Šamanović, montažerka Dubravka Turić, a producentica Vera Robić Škarica. Film je nastao u proukciji Hrvatskog filmskog saveza.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.