Preskoči na glavni sadržaj

Premijere filma Predstava Dan Okija u Zagrebu, Berlinu i New Yorku

Dokumentarno - igrani film Predstava (2010.) autora Dan Okija doživjet će trostruku premijeru u okviru obilježavanja desete obljetnice napada na New York. Film će biti prikazan u nedjelju, 11 rujna 2011. u 18 sati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, u ponedjeljak, 12. rujna u berlinskom kinu Babylon i u newyorškom The Thing @ White Slab Palace.

Koncept 78-minutnog filma je u spoju igrane i dokumentarne građe o događajima terorističkih napada 11. rujna 2001. godine u New Yorku. Scenarist i redatelj filma Dan Oki osobno je snimio dokumentarni dio filma, te proživio događaje u New Yorku, pa je film dijelom i autobiografski.

U filmu, kazališna trupa iz Splita odlazi u New York dan prije događaja 11. rujna 2001. godine. U trupi je mladi bračni par s dječakom, dvije djevojke i jedan mladić. Dočekuje ih njihova newyorška producentica hrvatskog podrijetla i njen muž Amerikanac koji radi u WTC-u. Kazališna družina iznenada se nađe u centru destrukcije 11. rujna. Njihovi međusobni odnosi se mjenjaju pod utjecajem siline događaja oko njih.

Scenarij i režiju filma potpisuje Dan Oki, direktor fotografije je Raul Brzić, skladatelj Vjeran Šalamon, a montažer Davor Švaić. U filmu glume Vanda Boban, Marin Tudor, Lana Hulenić, Marko Petrić, Elena Orlić, Luka Jokić Sterle, Sandra Sterle i Brian Willems.

Film je nastao u produkciji Studija Fugo.

Raspored projekcija:

ZAGREB - nedjelja, 11. rujna, 18 sati 
MSU (Muzej suvremene umjetnosti)
Avenija Dubrovnik 17

BERLIN - ponedjeljak 12. rujna, 20.30 sati
BABYLON – Cinema 1
Rosa-Luxemburg-Str. 30

NEW YORK – ponedjeljak, 12, rujna, 20 sati
THE THING @ WHITE SLAB PALACE
77 Delancey St
(between Allen St & Orchard St)
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.