Preskoči na glavni sadržaj

Premijera novog dokumentarnog filma Silvija Mirošničenka Brda, 21000, Split

Premijera dokumentarnog filma Brda, 21000, Split redatelja Silvija Mirošničenka održat će se u petak 24. veljače u 21 sat u Dokukinu Croatia (Katančićeva 3, Zagreb). Film je nastao u produkciji tvrtke Artizana.

Brda, 21000, Split dokumentarni je filmski portret jednog splitskog kvarta i njegovih neobičnih stanovnika. Snimljen je u felinijevskom stilu i prati nekoliko intrigantnih likova: stomatologa i pisca, izmorenog bivšeg boksača, hard rock bend čiji je karizmatični frontmen misteriozno nestao, starog nogometnog navijača prezimenom Hajduk, bivšeg huligana koji marljivo studira u večernjoj školi i mnoge druge. Ono što ih povezuje je vatrena odanost nogometnom klubu Hajduk.

Silvio Mirošničenko hrvatski je redatelj i montažer čiij su filmovi prikazivani na festivalima diljem svijeta, a u posljednjih se dvije godine istaknuo dvama dokumentarcima o cenzuri umjetnosti u doba socijalizma: Druga strana rock and rolla (2010) i Pod udarom kritike (2011). Povodom premijere filma tijekom vikedna će se u Dokukinu Croatia moći pogledati šest Mirošničenkovih filmova. Program počinje u četvrtak u 21 sat.

Brda, 21000, Split sufinancirani su sredstvima Dokumentarističkog fonda Grada Splita i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Više informacija o filmu potražite ovdje, a program Dokukina Croatia provjerite ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.