Preskoči na glavni sadržaj

Premijera nagrađivanog dokumentarnog filma O jednoj mladosti Ivana Ramljaka u Rijeci

U srijedu, 25. studenog u 19 sati u Art-kinu se održava premijera višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma O jednoj mladosti Ivana Ramljaka koji tom prilikom i stiže u Art-kino.

Trinaest godina nakon iznenadne smrti nekadašnjeg najboljeg prijatelja, redatelj pokušava rekonstruirati njegov život i njihov međusobni odnos, koristeći samo fotografije i video materijale koje je prijatelj tada snimao. Film je to o izgubljenog generaciji mladih iz Hrvatske s kraja 90-ih koji pokušavaju pronaći svoj identitet nakon razornog rata.

O jednoj mladosti premijerno je prikazan u natjecateljskom programu Balkan Dox Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest, odakle se vratio s Grad Prixom kao najbolji dokumentarni film Balkana. Film je osvojio i glavnu nagradu na Danima hrvatskog filma.

Ivan Ramljak (1974.) je redatelj, filmski kritičar i urednik u pisanim i elektroničkim nezavisnim medijima, usmjeren na glazbu i film. Dosad je režirao ukupno devet kratkometražnih i jedan film srednjeg metra. Njegov je najuspješniji kratkometražni film Kino otok (2016.) prikazan na više od 40 međunarodnih festivala, uz šest osvojenih nagrada, uključujući FIPRESCI nagradu za najbolji istočnoeuropski dokumentarac na goEast filmskom festivalu u Wiesbadenu. O jednoj mladosti njegov je prvi dugometražni film.

Nakon premijere u Rijeci film će se prikazivati u sklopu programa "DHF Putuje" - prva projekcija u sklopu tog programa zakazana je za 24. studeni u Novoj Gradiški. Nakon toga film 'putuje' u Dubrovniku, a sve ostale detalje vezane uz planirane projekcije potražite na službenoj Facebook stranici filma

Ulaz na premijeru slobodan je za sve posjetitelje uz obaveznu rezervaciju mjesta. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom na broj 051/323-261 (dostupan za vrijeme projekcija, sat vremena prije prve). 

Naslovna fotografija: scena iz filma O jednoj mladosti

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.