Preskoči na glavni sadržaj

Premijera filma Veliki dan Đure Gavrana

Službena premijera Velikog dana, dokumentarnog filma Đure Gavrana koji govori o vjenčanjima i njihovom tržištu, održat će se večeras u 20 sati na ZagrebDoxu.

Veliki dan dokumentarni je film koji govori o tržištu vjenčanja u Hrvatskoj. Film pokazuje što su sve mladi spremni prihvatiti prilikom organizacije tradicionalnog vjenčanja: od količine novca koji su spremni potrošiti, do kompromisa na koje (ni)su spremni pristati kada organizairaju vlastiti veliki dan. Na njihovim se željama razvija i tržište koje njihove potrebe, želje i snove pretvara u stvarnost – ali uz određenju cijenu.

Redatelj Đuro Gavran rođen je 1982. godine u Bjelovaru. Diplomirao je na Grafičkom fakultetu sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je na magisteriju Akademije dramske umjetnosti na smjeru Dokumentarnog filma u sklopu Filmske i televizijske režije. Živi i radi u Zagrebu kao slobodni umjetnik s područja multimedije. Filmografija mu uključuje filmove Kelti (2011), Bojan (2010) i Glassballetdancer (2005), a radio je i kao snimatelj na filmovima Igora Bezinovića Nepovratno (2009) i Nadprosječan (2008).

Fotografiju u filmu radio je Pavel Posavec, montažu Ivan Mrkić, a Isa Živanović producentica je projekta. Film je producirala Akademija dramske umjetnosti.

Veliki dan prikazuje se u sklopu regionalnog natjecateljskog programa ZagrebDoxa. Službena premijera održat će se večeras u 20 sati u zagrebačkom multipleksu Movieplex, a ponovno će se prikazati u subotu 3. ožujka u 19 sati.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.