Preskoči na glavni sadržaj

Premijera filma Magda Mozarka na Dubrovačkim ljetnim igrama

Premijerna projekcija kratkometražnog igranog filma Magda Mozarka bosansko-francuske redateljice i producentice Bojane Momirović i dubrovačkog producenta Mara Kockovića održat će se u četvrtak, 11. kolovoza, s početkom u 21.30 u ljetnom kinu Jadran i to u sklopu 67. Dubrovačkih ljetnih igara. 

Film je nastao u hrvatsko-francuskoj produkciji kuća Bakom Productions (HR) i dmp Productions (FR), a filmska ekipa sastoji se od profesionalaca iz pet zemalja regije i EU uz sudjelovanje dubrovačkih glumaca i stanovnika otoka Šipana. Glavnu ulogu (Magda) igra 19-godišnja operna pjevačica Sara Žuvela, iz Blata na Korčuli, a njezinu bolesnu majku glumica Martina Biljan iz Zeline, kraj Zagreba. Direktor fotografije je Kamil Olejnik, tonski snimatelj Ivica Slivarić, kostimograf Duška Nešić Dražić, šminker Ana Lazovski, a supervizor postprodukcije Celine Major.

Radnja filma Magda Mozarka odvija se na otoku Šipanu 1930. godine. Magda se sprema za povratak svog zaručnika, Romana, iz Amerike. Svaki dan odlazi u lučicu gdje pjeva moru, iščekujući njegov povratak. Suseljani je sve više zadirkuju, no ona čeka. 

Film se najvećim dijelom snimao u Luci Šipanskoj, a postprodukcija se odradila na francuskoj Gvadalupi. 

Detalje o filmu potražite na ovoj poveznici, a detalje o premijeri ovdje

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.